Akşener'e 'gizli' FETÖ soruşturması

Akşener'e 'gizli' FETÖ soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 3 yıldır 'FETÖ' soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı. Savcılığın mayıs ayında da soruşturmaya yönelik gizlilik kararı verdiği ifade edildi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Meral Akşener’in avukatı Hasan Seymen konuyla ilgili olarak, Akşener hakkında 2016 yılında FETÖ soruşturması başlatıldığını ancak geçen süreçte herhangi bir somut delil bulunmadığı gibi Akşener’in ifadesine de başvurulmadığına söyledi. Avukat Seymen, soruşturmanın 31 Mart seçimlerinden sonra yeniden canlandırıldığını söyledi. Seymen’in verdiği bilgiye göre 28 Mayıs 2019 tarihinde ‘Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek’ dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar verildi. Seymen bu kısıtlama kararının kaldırılması için 28 Haziran 2019 itibariyle başvuru yaptığını açıkladı. Seymen açıklamasında FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması ve Akşener’e atılan FETÖ iftirasının ortaya çıkartılması amacıyla İyi Parti grubu tarafından Meclis’e verilen araştırma önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu soruşturmanın hukuk kuralları çerçevesinde sürdürülmesi ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Varsa Savcılık makamının ihtiyaç duyduğu tüm delilleri bizzat teslim edeceğiz. Ayrıca bizleri yargı erkini kullanarak sindirmeye çalışanlara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. FETÖ ile yıllarca kol kola olanların bizlere attıkları çamurlar hiçbir şekilde üzerimize yapışmaz. Bunu en iyi bilenler de yıldır sebepsiz yere bekleyen soruşturma dosyasını bugün tekrar raftan indirtenlerdir. Üç yıldır açık olan dosyada toplanamayan hangi delil, 3 yıl sonra kısıtlama kararı verilerek toplanacaktır? Kısıtlama kararının kaldırılarak soruşturmanın şeffaf bir şekilde milletimizin huzurunda yapılmasını istiyoruz. Müvekkilim Meral Akşener Türkiye’nin umududur. Bu umudu kimseye örseletmeyiz. Herkes haddini de hakkını da bilmelidir. Bilmeyenlere bildirmek ise İYİ’lerin görevidir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN