Aldatan yandı!

Aldatan yandı!

Dijital dünyanın "aldatma ağı" olarak bilinen Ashley Madison’da 37 milyon kullanıcının kimlik bilgileri bir grup hacker tarafından ele geçirildi.

Evli olup eşlerini aldatan internet kullanıcılarını bir araya getirdiği için tartışmalara yol açan "arkadaşlık" sitesi Ashley Madison, özellikle "Hayat kısa, yasak bir ilişki yaşa" şeklindeki sloganıyla eleştirilerin odağı oldu. Aldatma temasıyla 40 milyona yakın kullanıcıyı kendine çeken Ashley Madison önceki gün hack saldırısına uğrayınca aldatan eşlerin gizliliği tehlikeye girdi.

İlk olarak güvenlik uzmanı blogger Brian Krebs tarafından ortaya çıkarılan saldırı sonrası kendilerini Impact Team olarak tanımlayan hacker grubunun  bir manifesto yayınladığı öğrenildi. Hacker’lar tarafından yapılan açıklamaya göre saldırının sebebi geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "tam silme" hizmeti. Bu hizmet sayesinde Ashley Madison kullanıcıları, kendilerine ait her türlü bilgiyi 19 dolarlık bir son ödeme karşılığında sildirebiliyor.

Ancak hack sonrası elde edilen veriye göre geçtiğimiz yıl tam silme hizmetinden 1,7 milyon dolar kazanan aldatma ağı Ashley Madison, kredi kartıyla ödeme yapan kullanıcıların gerçek isimlerini ve adreslerini sistemde tutuyor. Evli bireylerin aldatma veritabanı halini alan bu veriler ise güvenlik uzmanlarına göre hacker’ların eline geçtiğinde çeşitli şantaj ve tehditler için kullanılabiliyor.

Impact Team, Ashley Madison’ın kapatılmaması durumunda tüm müşteri kayıtlarını, profil ve kredi kartı bilgilerini, adres kayıtlarını ve diğer tüm e-posta iletişimini internet üzerinden yayınlayacaklarını açıkladı. Ashley Madison’ın sahibi olan Avid Life Media ise gün içerisinde sızıntıya karşı bir dijital güvenlik ekibiyle çalışarak saldırganların ilk aşamada sızdırdığı tüm veriyi temizlediklerini belirtti. Ancak daha fazla detay paylaşılmadı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN