Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi, hayvanlar otlamaya başladı

Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi, hayvanlar otlamaya başladı

Alibeyköy Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 41.88'e kadar geriledi. Suların çekildiği bölgede hayvanlar otlamaya başladı.

İstanbul'daki barajların doluluk oranları, 2014 yılından bu yana en düşük seviyesine gerilerken Alibeyköy Barajı’nın son durumu ise havadan görüntülendi. Suların çekildiği bölgelerde hayvanların otladığı görüldü.

İstanbul’da yaz aylarında beklenen yağışların gelmemesi sonucunda barajlardaki doluluk oranları da geriledi. İSKİ verilerine göre İstanbul'daki barajların doluluk oranları, 2014’teki yüzde 15.25’lik düşük seviyenin ardından 2020 Eylülde yüzde 41.88'e geriledi.

HAYVANLAR OTLAMAYA BAŞLADI

Alibeyköy Barajında 2019 Eylül ayında yapılan ölçümlerde yüzde 49.89 olan doluluk oranı, 2020 Eylül ayı itibariyle yüzde 21.10 seviyesine kadar geriledi. Alibeyköy barajının son 10 yılına bakıldığında en düşük doluluk oranı 2014 Eylül ayında yüzde 10.78 olarak görüldü. Barajın su seviyesi gerilemeye devam ederken barajdaki boş olan alanlarda hayvanların otladığı görüldü. Barajın çevresindeki çöpler dikkat çekti. Barajın son durumu havadan görüntülendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN