Aliyev’den yakalandılar Gamidov’dan tutuklandılar

Aliyev’den yakalandılar Gamidov’dan tutuklandılar

İstanbul’da Azeri iş adamı ‘Aliyev suikasti’ kapsamında gözaltına alınan zanlılar, 3 yıl önce havuzda ölü bulunan Azeri iş adamı Gamidov’un katilleri çıktı. Zanlılar, ikinci cinayetten tutuklandı.

AYFER ÇALIKIRAN

Azeri iş adamı Ravşan Aliyev, 18 Ağustos gecesi Beşiktaş Cihannüma Mahallesi Saray Caddesi’nde bulunan bir oteldeki toplantı sonrası silahlı saldırıya uğradı. Aliyev, 90 ND 011 Azerbaycan plakalı lüks cipiyle otelden ayrıldığı sırada, otomobille otelin önüne gelen kimliği belirsiz kişilerin makineli tüfek ve tabancasından çıkan kurşunların hedefi oldu. Çapraz ateşe tutulan cip delik deşik olurken, şoförün karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, iş adamı ile şoförü hayatını kaybetti. Saldırganlar ise olay yerinden hızla kaçarak uzaklaştı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından yapılan incelemede çok sayıda boş kovan bulunurken, cipin yakınında 2 tabanca ile otomatik  silah ele geçirildi.

Suikastle ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde Azerbaycan uyruklu Hacı T. ve Zour İ. ile  Türk vatandaşı T.C. gözaltına alındı. Savcıya ifade veren zanlıların, Aliyev cinayetinden serbest kalırken, 3 yıl önce işlenen başka bir Azeri iş adamı cinayetinin katil zanlıları olarak tutuklandıkları öğrenildi.

ARANDIKLARI BELİRLENDİ

Alınan bilgiye göre; Hacı T. ile Zour İ’nin ifadeleriyle 2013 yılındaki Azeri iş adamı Ali Gamidov cinayeti aydınlatıldı. İki zanlının o tarihte Başakşehir’de lüks bir siteyi bastıkları, havuza girerken yakaladıkları Gamidov’u öldürdükleri ortaya çıktı. Haklarında 2013 yılındaki işlenen cinayetin zanlısı olarak yakalama kararı bulunduğu tespit edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine konuldu. Ravşan Aliyev’in katil zanlıları ise hâlâ aranıyor.

Ali Gamidov, 17 Ağustos 2013 tarihinde sitenin havuzunda, önce darp edilmiş, sonra kurşunlarak öldürülmüştü. Site güvenliğini atlatıp minibüsle içeriye girdiği belirtilen kişiler, iş adamının yanındaki sevgilisi A.A’yı da ağır yaraladıktan sonra  kayıplara karışmıştı.

‘MAFYA LİDERİYDİ’ İDDİASI

Azerbaycan basını saldırıya uğrayan iş adamının ünlü mafya lideri Rövşen Lenkeranski (Aliyev) olduğunu iddia etmişti. Azerbaycan’ın Lenkeran şehrinde dünyaya gelen Aliyev’in, İtalya’da İnterpol tarafından arananlar listesinde olduğu için soyismini değiştirdiği öne sürülmüştü. Aliyev’in Rusya’nın önemli kabadayılarından Ded Hasan’ın ölüm emrini verdiği ve mahkemede babasını tutuklatan hakimi öldürdüğü ileri sürülüyordu. - DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN