Alman 'baskın'ına Bakan Gül'den de tepki: Müdahale hukuksuz

Alman 'baskın'ına Bakan Gül'den de tepki: Müdahale hukuksuz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Alman savaş gemisinin Akdeniz'de Türk gemisine baskın yapmasına tepki gösterdi: Libya’ya seyreden ticari gemimize yapılan müdahale yetkisizdir, hukuksuzdur.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Doğu Akdeniz'de Türk bayraklı gemiye baskın yapılmasına tepki gösterdi. “Libya’ya seyreden ticari gemimize yapılan müdahale yetkisizdir, hukuksuzdur" diyen Bakan Gül, "Bu girişimler, hukuk tanımaz eylemler, ülkemizi uluslararası hukukun yanında olan kararlı tavrından asla vazgeçtiremeyecektir" ifadesini kullandı.

Bakan Gül'ün açıklaması şöyle:

“Libya’ya seyreden ticari gemimize yapılan müdahale yetkisizdir, hukuksuzdur. Uluslararası hukuka dayalı tüm haklarımızı Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak kullanacağız. Bu girişimler, hukuk tanımaz eylemler, ülkemizi uluslararası hukukun yanında olan kararlı tavrından asla vazgeçtiremeyecektir.”

NE OLMUŞTU?

Türkiye'den Libya'ya giden kargo gemisi Yunan bir komutanın idare ettiği Alman fırkateyni tarafından durdurularak saatlerce arandı. Askerler Türk gemisine izinsiz çıkarak tüm konteynerleri açtı.

Dışişleri Bakanlığı, Türk gemisinin Akdeniz'de hukuk dışı bir şekilde aranmasına ilişkin olarak, "Yetkisiz ve güç kullanılarak yapılan bu eylemi protesto ediyoruz. Denetleme sırasında personele adeta suçlu muamelesi yapılmış olmasını esefle karşılıyoruz" açıklaması yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN