Alman medyasının Leopard tankları iddiasına Çavuşoğlu'ndan cevap

Alman medyasının Leopard tankları iddiasına Çavuşoğlu'ndan cevap

Zeytin Dalı Harekatı için 'Ankara haklı' açıklaması yapan Alman hükümeti, Türkiye'ye verilen Alman yapımı Leopard tanklarını yenileme talebine ilişkin kararı askıya aldı. Bakan Çavuşoğlu ise 'Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok' diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde yer alan Alman yapımı Leopard tanklarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Haber, haftalık haber dergisi Der Spiegel'den geldi. Dergi, tankların modernizasyonuyla ilgili kararın dondurulduğunu duyurdu. Alman hükümet sözcüsü de haberi doğruladı. 

ALMAN HÜKÜMETİ ONAY VERECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Der Spiegel 20 Ocak tarihli haberinde Alman hükümetinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Leopard tanklarının modernizasyonu için onay vereceğini yazmıştı. Haberde, Türkiye'nin Leopard tanklarının modernizasyonu için ilk kez geçen yıl mart ayında talepte bulunduğu belirtildi.

Türkiye'nin afrin Harekatı'nda Alman tanklarının da kullanıldığına yönelik haberler Almanya'da tartışma başlatmıştı. Alman hükümetine, Türkiye'ye silah satışını durdurması yönünde çağrılar yapılıyordu.

ÇAVUŞOĞLU: ASKIYA ALMA YOK

Bu iddianın ardından Bakan Çavuşoğlu, "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN