Alman ordusunda Nazi patlaması! 430 soruşturma var

Alman ordusunda Nazi patlaması! 430 soruşturma var

Alman kamuoyunda son günlerde sıkça orduda çoğalan aşırı ırkçı askerler hakkında haberler ortaya çıkmaya başladı. Elde edilen belgelere göre orduda 430 Nazi soruşturması başlatıldı.

KARAR.COM

Almanya'da son günlerde sıkça ordudaki ırkçılık olayları hakkında tartışılıyor. Buna göre, orduda aşırı sağcı düşünceye sahip birçok askerin faaliyet gösterdiği haberlerin üzerine savcılık harekete geçti ve 430 olay hakkında soruşturma başlattı. 

Alman Sol Parti sözcüsü Ulla Jelpke basın toplantısında orduda aşırı ırkçı düşüncelere sahip olan askerlerin derhal ordudan kovulması gerektiğini savundu. Jelpke hükümeti sert bir dille eleştirirken "Askeriyede olan bitenlere karşı üç maymunu oynamayı kesin, gözlerinizi açın. Irkçı olan bir kişi askeriyede işi olamaz ve asla eline silah teslim edilemez" dedi. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN