Almanya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Almanya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'daki havalimanında polislerce alıkonulmasına ilişkin olarak, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya'da havaalanında alıkonulması üzerine Almanya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bahçekapılı Almanya'da kaldığı otelin lobisinde pasaportunu çaldırmış, bunun üzerine büyükelçiliğe gidip geçici pasaport çıkartmıştı. Ancak Alman polisi tarafından havaalanı karakolunda 45 dakika boyunca alıkonulan Bahçekapılı, kötü muameleye maruz kaldığını dile getirmişti.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında, "Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır." şeklinde konuşmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN