Almanya: Esad savunmasız insanların ölümünü göze alıyor

Almanya: Esad savunmasız insanların ölümünü göze alıyor

İdlib'de şu an gerginliğin dramatik bir şekilde arttığını belirten Almanya Dışişleri Bakanı Maas "Esad acımasızca savunmasız insanların ölümünü göze alıyor" dedi. Mass, Rusya'ya da çağrı yaparak rejim üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, İdlib'de şu an gerginliğin dramatik bir şekilde arttığını ve insani felaket boyutuna ulaştığını belirterek, saldırıların sonlandırılmasını istedi.

Gerilimin düşürülmesine ilişkin daha önce Türkiye ile Rusya arasında bir mutabakat yapıldığını anımsatan Maas, şimdi ise bunun tersinin yaşandığın söyledi.

"RUSYA REJİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ GÖSTERMELİ"

"Esad acımasızca savunmasız insanların ölümünü göze alıyor." diyen Maas, Rusya'nın rejim üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini vurguladı.

Almanya'nın Rusya'ya beklentilerini açık şekilde aktardığını ifade eden Maas, gerilimin azaltılması ve Suriyelilere bulundukları yerlerde yardım etmek için her şeyi yaptıklarını dile getirdi. 

Suriye'de siyasi bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu yineleyen Maas, mültecilerin durumunun kötüleşmesinin önlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

BERLİN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN