Almanya, Türk işçi alımı yapacak mı? Son dakika açıklaması geldi...

Almanya, Türk işçi alımı yapacak mı? Son dakika açıklaması geldi...

Almanya Türk işçi alımını yapacak mı? bugünün en çok aranan konularından biri oldu. OBM İnsan Kaynakları Şirketi geçtiğimiz günlerde Türkiye'den binlerce işçiyi, Almanya'ya götüreceğini açıklamasını yapmıştı. Almanya Büyükelçiliği 'Almanya Türk işçi alacak' iddialarına cevap verdi. Yapılan açıklamada "OBM firmasıyla Federal hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır" denildi.

Almanya Türk işçi alımı şartları dünün cevabı en çok merak edilen sorularından biri olmuştu. OBM İnsan Kaynakları Şirketi'nin Türkiye'den binlerce işçiyi, Almanya'ya götüreceğini açıklamasıyla ilgili Almanya Büyükelçiliği, "OBM firmasıyla Federal hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır" duyurusunda bulundu. OBM İnsan Kaynakları Şirketi, 2019 yılında Almanya'ya Türkiye'den ilk etapta 10 bin işçi götüreceğini açıklamıştı.


Alman Büyükelçiliği ise konu ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "OBM firmasıyla Federal hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Federal hükümetle Türk hükümeti arasında da basındaki haberlerde sözü edilen meslek gruplarının Almanya'da istihdam edilmeleri konusunda özel bir işçi alımı anlaşması da yoktur. Nitelikli bir meslek eğitimi almış uzman personele Almanya'da özel sektörün bazı branşlarında ihtiyaç duyulmaktadır.Federal hükümetin http://www.make-it-in-germany.info.tr/ adlı enformasyon portalında bu olanaklar hakkında bilgi verilmektedir" denildi.


İŞKUR'DAN ALMANYA İŞÇİ ALIMI DUYURUSU

“İşgücünün yurt dışında istihdamına aracılık etme hususunda yetki sadece İŞKUR ve İŞKUR tarafından izin verilen Özel İstihdam Bürolarına aittir.

Yurt dışı istihdam hizmetleri kapsamında, Türk veya yabancı uyruklu firmaların, İŞKUR tarafından hazırlanmış bireysel hizmet sözleşmesini işçi ile imza etmesi ve İŞKUR birimlerine onaylatılması bir zorunluluktur.

Son zamanlarda artan, “yurt dışında iş fırsatları”, “Almanya’dan işgücü talepleri” gibi içeriklere sahip haberlerin doğruluğunu teyit etmek için; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz/Hizmet Merkezimiz ziyaret edilebilir veya online olarak www.iskur.gov.tr adresi üzerinden sunulan “açık işler” kısmından yurtdışı işgücü talepleri kontrol edilebilir.

Hizmet alınabilecek, aracılık iznine sahip Özel İstihdam Büroları listesine Https://www.iskur.gov.tr/ozel-istihdam-burolari/acik-kapali-buro-listesi/ adresinden ulaşılabilmektedir.Oluşabilecek mağduriyetleri önlemek için yukarıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN