Almanya, Türkiye’nin iade edeceği Alman IŞİD mensupları için daha fazla belge istiyor

Almanya, Türkiye’nin iade edeceği Alman IŞİD mensupları için daha fazla belge istiyor

Türkiye’nin sınır dışı edeceği Alman kökenli terörist savaşçılar hakkında Almanya, daha fazla bilgi talebinde bulundu.

KARAR/ALMANYA

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Türkiye’den sınırdışı edilecek Alman kökenli IŞİD zanlıları hakkında acil daha fazla bilgi talep etti. Maas ilgili kişilerin IŞİD’in saldırıları ile ilgili olmaları durumunda Almanya’da mahkeme önüne çıkmalarının sağlanacağını söyledi. Maas "Ama bunun için mahkemeye sunulabilir yeterli ispata ihtiyacımız var." dedi.

Alman medyasında Türkiye’den sınır dışı edilecek olan kişilerin kesin suçlu olmadığının ısrarla altının çizilmesi ise dikkat çekti. Zeit Online sitesinde yer alan haberde ise bu hafta içinde 7 kişilik bir Alman ailesinin Türkiye’den sınırdışı edilmesinin söz konusu olduğu bildirilerek, bu ailenin Suriye’de kalıp kalmadığının dolayısıyla IŞİD bağlantısının beli olmadığını ancak ailenin Almanya’da İslamcı gruplarla iletişim içinde olduğunu yazdı.

Türkiye’den sınırdışı edilecek iki kadının da uzun süre IŞİD çevresinde kaldığı ancak bu kadınlardan birinin ikna edici bir şekilde radikallikten uzaklaştığı belirtilen haberde her iki kadının da daha önce PYD'nin IŞİD'li militanları tuttuğu kamplarda yaşadığını ifade edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN