Almanya'da ırkçı partiden 'Polis sığınmacıları vursun' önerisi

Almanya'da ırkçı partiden 'Polis sığınmacıları vursun' önerisi

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinin lideri Frauke Petry, beşi çocuk 49 kişinin Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybettiği gün "Polis yasadışı yollarla ülkeye giren sığınmacıları gerekirse vurmalı" dedi.

Irkçı ve İslamofobik Almanya için Alternatif (AfD) partisinin lideri Frauke Petry kayıtsız sığınmacıların Avusturya üzerinden ülkeye gelişlerinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre Mannheimer Morgen gazetesine bir röportaj veren Petry “Polis, sınırın yasadışı olarak geçilmesini engellemek zorunda, eğer gerekirse silahını kullanmalı, yasada böyle yazar” diye konuştu.

“Bunu tabii ki ben de istemem” diyerek sözlerine devam eden Petry “silah zorunun devreye girmesinin hukuki çerçevede olduğunu” savundu.

16-01/30/676full-frauke-petry.jpg
Frauke Petry

"Sığınmacı akışı frenlenmeli"

Petry “durumun bu raddeye gelmemesi için Avusturya ile anlaşma ve AB sınırlarında kontroller yoluyla sığınmacı akışının frenlenmesi gerektiğini” belirtti.

800 kilometrelik Avusturya sınırının kontrol edilmesinin nasıl mümkün olacağı sorusuna Frauke Petry “Elbette yeterince polis görevlendirilmeli ve sığınmacıları geri çevirmekten çekinmemeliyiz” diye yanıt verdi.

Sınır kontrolleri uzatıldı

Almanya sığınmacı krizinin başlamasının ardından 13 Eylül'de yeniden Avusturya sınırında kontrollere başlamıştı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere bu kontrolleri tekrar tekrar uzatmıştı. En son kasım ayında uzatılan sınır kontrollerinin süresi 13 Şubat'ta doluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN