Almanya'da İslam düşmanları yine ayaklandı

Almanya'da İslam düşmanları yine ayaklandı

Almanya'nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' (PEGIDA) 9 bin kişilik bir grupla tiyatro meydanında toplanarak gösteri düzenledi.

İslam ve göçmen karşıtı 9 bin kişi Almanya'nın Dresden kentinde bir araya geldi. Kentin Tiyatro Meydanı'nda toplanan İslam karşıtı göstericiler, Alman bayrakları ve üzerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacı siyasetinin eleştirildiği yazılar bulunan çok sayıda pankartlarla gösteri düzenledi.

PEGIDA kurucusu Lutz Bachmann, örgütün gelecek hafta bir yılını dolduracağını işaret ederek, yıldönümünde yapılacak gösteride Avrupa'nın çeşitli yerlerinden katılımcıların yer alacağını ifade etti. Akif Pirinçci'nin kitabından bölümler okuyacağını dile getiren Bachmann, Dresden kentinin "direnişin merkezi" olduğunu vurguladı. Alman hükümetini sert eleştiren Bachmann, sığınmacı politikasının acilen değiştirilmesini talep etti.

Saksonya eyaleti için özerklik talep edildi

Dresden belediye başkanlığı seçimlerinde aday olan siyasetçi Tatjana Finsterling de yaptığı konuşmada Almanya'ya yapılan sığınmacı akını için "işgalcilerin saldırısı" ifadesini kullandı. Finsterling, Saksonya eyaletinin Almanya'dan ve Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılarak kendi sınırları olan bir ülke olmasını talep etti.

Göstericiler daha sonra bir yürüyüş gerçekleştirdi. Protestocular, "Direniş, Direniş", "Merkel'in gitmesi lazım", "Biz halkız" ve sığınmacılara ilişkin "sınır dışı edilsin" şeklinde sloganlar atarak Postplatz ve Altmarkt meydanları üzerinden yürüyerek yeniden gösterinin başladığı Tiyatro Meydanı'na geldi. Göstericiler burada Alman milli marşını söyledikten sonra dağıldı.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN