Almanya'da 'islamcı' grupları izleyen casus aşırı dinci çıktı

Almanya'da 'islamcı' grupları izleyen casus aşırı dinci çıktı

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı (BvF) bünyesinde İslamcılarla mücadele için çalışan bir Alman Müslüman gözaltına alındı.

Alman Anayasa Teşkilatı’nda çalışan bir eleman teşkilatın Köln’de bulunan merkezine saldırı düzenlemeyi planladığı gerekçesi ile gözaltına alındı. Sonradan Müslüman olduğu bildirilen 51 yaşındaki Alman zanlının Almanya’daki “islamcı’’ grupları izlemek üzere teşkilata alındığı açıklandı. Zanlının İnternette başka isimlerle ‘’islamcı’’ söylemlerde bulunduğu ve muhataplarına teşkilat hakkında gizli bilgiler verdiği bildirildi

Bir bankada çalışan zanlının 2016 yılında teşkilata alındığı, ailesinin kendisinin sonradan Müslüman olmasından haberdar olmadığı bildirildi. Zanlının başvuru ve eğitim süreçlerine şüphe uyandıracak hiçbir tavrı olmadığı ancak teşkilat için hassas bilgileri topladığı ve bu bilgileri internet ortamında başka kişilerle paylaştığı vurgulandı.

Zanlının Chat üzerinden bir kişiyle yaptığı görüşmede, kendi işini anlattığı ve kafirlere karşı saldırı düzenlemek üzere teşkilata eleman sızdırmak istediğini söyledi. Zanlı görüşme yaptığı kişinin de Anayasa Koruma Teşkilatı elemanı çıkması üzerine yakalandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN