Almanya'da koalisyon görüşmeleri başlıyor

Almanya'da koalisyon görüşmeleri başlıyor

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partileri ile ucu açık şekilde koalisyon görüşmelerine başlama kararı aldı.

SPD Genel Başkanı Martin Schulz, bugün başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, parti yönetiminin görüşmelere ucu açık şekilde başlanması yönünde oy birliği ile karar verdiğini belirterek, söz konusu kararın, perşembe günü başlayacak SPD parti kurultayında onaya sunulacağını söyledi. 

Henüz CDU ve CSU'nun ne istediklerini bilmediklerini, görüşmelere Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in istediği şekilde başlayacaklarına değinen Schulz, bu görüşmeler sonunda bir koalisyon hükümetinin mi yoksa bir azınlık hükümetinin mi kurulmasının yoksa daha farklı bir çözümün mü daha akılcı olacağı yönünde karar vereceklerini ifade etti.

Schulz, görüşmelerin sonuçlarının SPD yönetimi tarafından yeniden ele alınacağını ve bir koalisyon hükümeti kurulmasına karar verilmesi durumunda bunun diğer bir parti kurultayında da onaya sunulacağını kaydetti.

BERLİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN