Almanya'da korona Türk düğünlerini de vurdu! Davetlere 5 kişi katılabiliyor

Almanya'da korona Türk düğünlerini de vurdu! Davetlere 5 kişi katılabiliyor

Koronavirüs tedbirlerinin her geçen gün artırıldığı Almanya’da Türk düğünleri için de düzenlemeler getirildi. Münih’te gelin ve damatla birlikte 5 davetli düğünler yapılabilirken, Berlin’de 50 kişinin katılabildiği düğünlerde maskeyle halay çekilebiliyor

Almanya’da Türk düğün salon ve işletmeleri, geçen yıl olduğu gibi yine en büyük darbeyi alan sektörlerden biri oldu. Her eyalet ve neredeyse her şehir, koronavirüs (corona virüs) nedeniyle, davetli sayısında farklı kurallar uygulamaya başladı ve bir yerde sadece 5 davetliye izin verilirken, Türklerin hiç olmadığı bölgelerde 1000 kişi düğün yapabiliyor.

BERLİN'DE 50 KİŞİLİK DÜĞÜNLERDE MASKELİ HALAY İMKANI 

Alınan bilgilere göre, başkent Berlin'de eğlence ve düğünlere en fazla 50 kişi katılabiliyor. Tabii maske, mesafe ve hijyen şartı var. Yani maskesiz halay mümkün değil. Kentin Türk Sağlık Bakanı Dilek Kalaycı, alkol tüketimine karşı da sert kurallar getirdi.

MÜNİH'TE GELİN VE DAMATLA BİRLİKTE 5 KİŞİ 

Korona salgınının en çok vurduğu Alman kentlerinden biri olan Münih’te de sıkı yasaklar getirildi. Güney Almanya'da sayılar sürekli artarken Eyalet Başbakanı Markus Söder, Perşembe gününden itibaren eğlencelerde sadece 5 kişinin bir araya gelebileceğini ve bu kuralın “Düğünler, doğum günleri ve cenaze terönleri” için de geçerli olduğunu duyurdu.

BOCHUM'DA 25 KİŞİYE İZİN 

Türklerin yoğun olduğu ve her hafta sonu mutlaka Türk düğününün yapıldığı kentte, 25 kişiden fazlası bir araya gelemeyecek. Üstelik yetkili makamlardan ön izin alma şartı da gelebilir. 83 kişinin bir araya geleceği bir düğüne tek tek kontrol şartı ve yeterli personelle gözetim kuralıyla izin verilmesi planlanıyor.

FRANKFURT'TA 10 KİŞİ KATILABİLİYOR 

Geçen hafta “risk bölgesi” ilan edilen ve kırmızı alarm seviyesine gelinen Frankfurt'ta, kiralanan düğün salonu gibi yerlerde sadece 25 kişi bir araya gelebilecek. 19 Ekim'den sonra sadece 10 kişi bir düğün ya da eğlence de bulunabilecek.

MAİNZ, KONUK SAYISI 75 KİŞİ İLE KISITLI 

Rheinland –Pfalz Eyaleti'nin başkentinde şimdilik 75 kişi, kontroller altında bir araya gelebilecek. Ancak kontroller sıklaştırıldığı, vakalar arttığı anda bu sayı 10'a indirilecek.

KÖLN'DE 25'TEN 10'A İNDİ

Yine Türklerin yoğun bulunduğu Köln kentinde düğünlere katılımcı sayısı 25'le sınırlandı. Kısa süre sonra bu sayı da 10'a düşürülüyor. Eylül ayında Hamm kentinde yapılan düğünden koronavirüs yayıldığının saptanması, bölgedeki bütün şehirleri önlem almaya zorladı.

HAMM'DA KALABALIK DÜĞÜNLER SONRASI ÖNLEM 

Kuzey Ren Vestfalya’nın Hamm Kenti’nde de Türk düğünlerine ve kalabalık eğlencelere kısıtlamalar var. Özellikle koronavirüs salgını önlemlerinin hiçe sayıldığı Türk düğününün ardından artık o kadar kalabalığa izin yok ve katılımcı sayısı 10’a kadar indirildi.

DRESDEN'DE 1000 KİŞİ KATILABİLİYOR 

Almanya'nın eski doğu kentlerinden ve çok az sayıda Türk'ün bulunduğu Dresden'de özel eğlenceler, salon tutup parti yapma durumunda sayı 100'le sınırlı. Ancak büyük toplantılar ve düğünlerde 1000 kişiye kadar izin veriliyor. Hijyen konsepti ve yetkili makam kontrolleri şart.

MERKEL VATANDAŞLARI UYARMIŞTI

Vatandaşlara aile üyeleri dışındaki kişilerle teması belirgin bir şekilde azaltma ve zorunlu olmayan her türlü seyahatten vazgeçme çağrısı yapan Merkel, "En geç bu haftadan beri koronavirüs pandemisinin çok ciddi bir aşamasında olduğumuzu biliyoruz" dedi. Küresel salgının, yaklaşık altı ay önceki başlangıcından çok daha hızlı bir şekilde yayıldığına dikkat çeken Merkel, bu şartlar altında sadece sosyal mesafeyi korumanın ve koruyucu maske takmanın yeterli olmadığını söylemişti.

Bilim insanlarının "virüsün yayılmasının temas sayısına bağlı" olduğunu söylediğinin altını çizen Merkel, eğer herkes aile üyeleri dışındaki kişilerle temasını belirgin bir şekilde azaltırsa, yeni enfeksiyonlardaki artış eğilimini durdurmayı ve tersine döndürmeyi başarabileceklerini dile getirdi. Merkel, "Bugün size şu çağrıyı yapıyorum: Dışarda veya evde daha az insanla buluşun" şeklinde konuşmuştu. Merkel ayrıca vatandaşlara zorunlu haller dışında seyahatlerinden vazgeçme çağrısı da yaptı. Merkel, "Eğer mümkünse evde, yaşadığınız yerde kalın" demişti.

Görece daha rahat bir şekilde geçen yazın geride kaldığını söyleyen Merkel, "Kışın, Noelimizin nasıl olacağı, bugünlerde ve haftalarda belli olacak. Davranışlarımızla buna birlikte karar vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. "Virüsün kontrolsüz bir şekilde yayılmaması için şimdi her şeyi yapmamız gerekiyor" diyen Merkel, bunun için her günün önemli olduğunu da sözlerine eklemişti.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 7 BİNİ AŞTI

Almanya'da koronavirüs salgını ile mücadelede yetkili kurum olun Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre, ülkede son üç gündür rekor düzeyde yeni vaka kaydediliyor. Cumartesi sabahı yapılan açıklamaya göre, son bir gün içinde 7 bin 830 yeni vaka kaydedildi. Böylelikle toplam vaka sayısı 348 bin 557'ye yükseldi. Son bir gün içinde 33 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle, ölü sayısı 9 bin 767'ye çıktı.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in, yakın korumasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması nedeniyle dün önlem amaçlı karantinaya alınmıştı.

Mart ayı sonunda, Başbakan Angela Merkel de enfeksiyon kapan bir doktorla temas kurduğu için önlem olarak yaklaşık iki hafta evde karantinaya alınmıştı. Bu süre zarfında Merkel'e üç korona testi yapılmış ve testlerin üçü de negatif çıkmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN