Almanya’da toplu etkinliklere 25 kişi sınırlaması

Almanya’da toplu etkinliklere 25 kişi sınırlaması

Almanya’da koronavirüs (corona virüs) vakalarındaki artış nedeniyle toplu etkinliklere katılım sayısı 25 kişi ile sınırlandırıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyaletin Başbakanı ile yaptığı toplantıda alınan yeni korona tedbirlerini duyurdu. Görüşme sonrası açıklama yapan Merkel, komşu Avrupa ülkelerinde artan vaka sayısından dolayı endişe duyduğunu ifade ederek, "Almanya olarak koronavirüs salgınına karşı önlem almak zorundayız" dedi.

TOPLU ETKİNLİKLERE 25 KİŞİ SINIRLAMASI

Merkel, kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske takmanın, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymanın yanı sıra artık ülke genelindeki özel etkinlik ve kutlamalara katılımcı sayısının 25 kişi ile sınırlandırıldığını duyurdu. Kurumların yapacağı etkinlik ve toplantılara katılan kişi sayısı ise 59 kişi olarak belirlendi. Lokanta, kahvehane ve otellerde müşteri kayıt defterine kişisel bilgilerini yanlış dolduranlara ise 50 ila 100 Euro arasında para cezası uygulanacak. Schleswig-Holstein eyalet yetkililerinin ise federal hükümetten farklı olarak otellerde yanlış bilgi veren kişiye bin Euro’ya kadar para cezası verilmesini planladığı belirtildi.

“HEDEF MÜCADELE EDERKEN EKONOMİYİ ÇALIŞIR DURUMDA TUTMAK”

Başbakan Angela Merkel, “Önümüzde sonbahar tatili var. Yaz tatiline çıkanların katıldıkları toplu eğlenceler ve dikkat etmedikleri korona virüs kurallarına paralel olarak verilerde artış sağlandı. Sonbahar tatilinde aynı durumlarının tekrar etmemesi için daha dikkatli olacağız. Hedefimiz korona virüsle mücadele ederken, en büyük öncelik ekonomiyi çalışır durumda tutmak ve çocukların okullara ve kreşlere gidebilmesini sağlamaktır" dedi.

"Özellikle metropol bölgelerde enfeksiyonların sayısı şu anda artıyor" diyen Merkel, "Buna doğru önlemlerle karşı koyabileceğimizi biliyoruz. Aynı zamanda herkes bilir ki bunun ancak ülkedeki insanlar bu kurallara uymaya istekli olursa uygulanabilir" şeklinde konuştu.

“SONBAHAR VE KIŞ AYLARINDA  ZOR ZAMANLAR GEÇİRECEĞİZ”

Merkel sonbahar ve kış aylarında daha zor zamanlar geçireceklerine dikkat çekerken, mevcut kurallara ek olarak odaların, sınıfların düzenli olarak havalandırılması gerektiğini de belirtti. Merkel, "Salgının yayılmasını durdurmak için yapılacak en ucuz ve en güçlü şeylerden biri havalandırma olabilir" diye konuştu.

ÜLKEDE 9 BİN 471 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Almanya’da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 471, toplam vaka sayısı ise 287 bin 421 olarak açıklandı.

FRANSA'DA DA VAKA ARTIŞLARI DEVAM EDİYOR

Diğer bir Avrupa ülkesi Fransa’da da vaka sayısındaki artış sürüyor. Ülkede son 24 saatte 8 bin 51 kişide daha virüs tespit edildiği duyuruldu. Toplam vaka sayısı 550 bin 690’a ulaştı. Ülke genelinde koronavirüsten iyileşenlerin sayısının ise 96 bin 327 olduğu bildirilirken; toplam can kaybının da 31 bin 893 olduğu aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN