Almanya'daki cami saldırısını kiliseler ve politikacılar kınadı

Almanya'daki cami saldırısını kiliseler ve politikacılar kınadı

Almanya'nın Dresden eyaletindeki bir camiye gerçekleştirilen küstah saldırıdan sonra eyalette bulunan tüm camiler ve İslami kuruluşlar polis koruması altına alındı.

Dresden’de pazartesi akşamı saat 22.00 sularında Fatih Camii ve kısa bir süre sonra da Uluslararası Kongre Merkezi önünde el yapımı patlayıcılar infilak etmişti. Dresden polisi saldırıda yaralanan olmadığını duyurmuştu. Camide görevli imamın patlama esnasında eşi ve çocukları ile birlikte cami içinde olduğu belirtilmişti.

Dresden Emniyet Müdürü Horst Kretzschmar kentteki 3’ü cami beş İslami kuruluşun derhal geçerli olmak üzere polis koruması altına alındığını duyurdu. Soruşturmanın tüm hızı devam ettiğini ifade eden Kretzschmar, ilk belirlemelere ilişkin bilgi vermekten kaçındı. 

KİLİSELER KINADI

Dresden’deki cami saldırısı Almanya’da büyük yankı uyandırdı. Saldırıya Alman dini cemaatleri ve politikacılardan tepki yağdı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Saksonya eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich ve daha birçok politikacı saldırıları sert bir dille kınadı. Katolik Kilisesi Dresden Piskoposu Heinrich Timmerevers ve Protestan Kilisesi Saksonya eyaleti Piskoposu Carsten Rentzing ortak bir açıklama yaparak "Ülkemizde yürütülen politikalara katılmadığını göstermenin yolu, hiçbir şekilde bombalı saldırı ya da şiddetin herhangi bir türü olamaz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN