Almaya’dan Rusya’ya hacker suçlaması

Almaya’dan Rusya’ya  hacker suçlaması

Almanya ilk kez resmi olarak Almanya’ya yapılan hacker saldırılarının arkasında Rusya olduğunu açıkladı.

KARAR / ALMANYA - Hollanda ve İngiltere’den sonra Almanya da Rusya’yı geçmiş yıllarda yapılan yoğun siber saldırılar dolayısıyla suçladı. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert bugün yaptığı açıklamada, "Federal Hükümet kesine yakın bir ihtimalle, kampanyaların arkasında Rus askeri istihbaratına ait APT 28 grubunun olduğundan hareket ediyor" dedi.

BELGELERDEN EMİNLER

Fancy Bear ve Sofacy Group isimleri ile de tanınan APT 28, 2015 yılında Federal Meclise yapılan hacker saldırıları ile tanınmıştı. Batılı istihbarat örgütlerine göre APT 28 Rus askeri istihbarat teşkilatı GRU’ya bağlı olarak çalışıyor. Alman hükümeti saldırılar konusunda bu zamana kadar bu denli somut bir açıklamada bulunmamıştı. Seibert bu açıklamanın çok iyi belge ve kaynaklara dayandığını belirterek, Hollanda ve İngiltere resmi makamlarına da konu hakkında tam güvendiklerini sözlerine ekledi.

RUSYA’DAN AÇIK TALEP

Seibert, uluslararası kurumlara yapılan bu saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, "Rusya’dan sorumluluklarının bilincinde olarak, bu tür eylemlere son vermesini talep ediyoruz" dedi. Almanya'nın dijital güvenliğinin de garanti altına alınması gerektiğini belirten Seifert, cyber saldırıların başarılı olması halinde, hem kamu güvenliği hem de demokrasiyi tehdit eder boyutlarda olabileceğini ifade etti.

APT 28 HER YERDE

ABD Perşeme günü GRU mensubu 7 casusa karşı Dünya Dopink Ajansı’na (WADA) cyber saldırı yaptıkları gerekçesi ile soruşturma başlattı. Hollanda da Kimsayal Silahları Yasaklamak Organizasyonu’nun (OPCW) bilgisayar ağına hacker saldırısı düzenlemek isterken GRU casuslarını yakaladığını iddia etmişti. İngiliz istihbaratı da bu saldırıların GRU’ya bağlı çalışan APT 28 tarafından yapıldığını açıklamıştı.

Londnra, Den Haag ve Washington’dan yapılan iddialar bu zamana kadar yapılan suçlamaların en serti olarak yorumlanıyor. Özellikle Hollandalıların yaptığı suçlamalar resimler, casusluk aletleri ve bu cihazlardan elde edilen verilerle açık bir şekilde tespit edilmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN