ALO 182 ücretli mi? MHRS telefon randevusu ücretli mi | Hastane online randevu alma ekranı

ALO 182 ücretli mi? MHRS telefon randevusu ücretli mi | Hastane online randevu alma ekranı

ALO 182 ücretli mi? sorusu vatandaşların gündeminde. 'ALO 182 ücretli mi?' sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, konu hakkında google gibi arama motorlarında araştırma yapıyor. MHRS hastane randevu sistemi girişi ve ALO 182 hattının ücretli olup olmadığına dair merak edilenler haberimizde. İşte hastane online randevu alma ekranı ve MHRS telefon randevusu ücreti

ALO 182 ücretli mi? (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) MHRS hastane randevu sistemi girişi ve 'MHRS telefon randevusu ücretli mi?' sorusunun yanıtı haberimizde. Hastane online randevu alma ekranı ile vatandaşlar hangi polikilinikten randevu almak istiyorsa alabiliyor. ALO 182 hattının ücretli olup olmadığı merak konusu oldu. Peki  MHRS telefon randevusu ücretli mi? İşte TÜRK Telekom'un konun hakkındaki açıklamaları...

ALO 182 ÜCRETLİ Mİ?

ALO 182 hattı ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından aranabilmektedir. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri  sorulur. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Randevu almak isteyen kişiler önerilen seçeneklerden uygun olana randevu alabilirler.  ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak 01.04.2013 tarihinden itibaren dakikası en fazla 43,89 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.

MHRS MOBİL UYGULAMA HANGİ CİHAZLARDAN YAPILABİLİR? 

MHRS MOBİL UYGULAMASI: Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması hizmete girmiştir. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (app store, play store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MHRS - HASTANE RANDEVU SİSİTEMİNE İLK GİRİŞ NASIL YAPILIR? 

Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için öncelikle sisteme kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olabilmek için ilk olarak hastane randevu (MHRS) sisteminin resmi sitesine giriş yapmalısınız. Daha sonra Yeni Üye seçeneğine tıklayarak hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olabilmek için gerekli olan bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

Hastane randevu (MHRS) sistemine yeni üye kaydı için doldurulması gereken bilgiler şunlardır; T.C kimlik numarası, adı soyadı, cinsiyeti, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, cep telefonu ve E-posta adresi gibi bilgilerdir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt için gerekli olan bu bilgileri doldurduktan sonra sizin belirleyeceğiniz bir parola ile kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra isteğinize göre randevunuzu alabilirsiniz.

18-11/11/mhrs-telefon-randevusu-ucretli.jpg

MHRS - HASTANE RANDEVU SİSTEMİ İLE NASIL RANDEVU ALINIR? 

Hastane randevu (MHRS) sistemine üye olduktan sonra Vatandaş Giriş Ekranına ilk olarak T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik sırasında almış olduğunuz parolanızı girdikten sonra resimdeki sayıları girerek Giriş butonuna basmanız gerekmektedir. Açılan sayfada sırasıyla il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçtikten sonra Randevu Ara seçeneğine tıklayarak hastane randevu (MHRS) sisteminde istediğiniz randevuyu arayabilirsiniz. Daha sonra seçmiş olduğunuz hekime ait uygun saatleri bu sayfada görebilirsiniz ve size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde, randevu bilgilerinizi girdikten sonra Randevuyu Kaydet seçeneğine tıklayarak hastane randevunuzu alabilirsiniz. 

MHRS RANDEVU İPTAL NASIL YAPILIR?

MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor.  MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz. http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz.

MHRS RANDEVU GÖRÜNTÜLEME NASIL OLUYOR? 

Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN