Ambargoyu delmedik

Ambargoyu delmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki Hakan Atilla davasını milletvekillerine değerlendirdi. Türkiye’nin ambargoyu ihlal etmediğini vurgulayan Erdoğan “Karar ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık” dedi. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesi hakkında yurtdışına para transferi yaptığı iddiasını ortaya atan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da ‘Bu iftirasının bedelini en ağır şekilde ödeyeceğini” söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da iddialar ile ilgili soruşturma başlattı.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada Rıza Sarraf’ın tanık olarak ifade vermesinin ardından ilk kez konuştu. Erdoğan, “Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Ambargoyu ihlal etmedik” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili olarak, “Kılıçdaroğlu bunun bedelini ödeyecek” diye konuştu.

AK Parti Genel Merkezi’nde ikincisi düzenlene milletvekilleri ile buluşma toplantısında konuşan Erdoğan’ın “Ambargoyu ihlal etmedik, ABD’ye böyle bir taahhütte bulunmadık, dünya ABD’den ibaret değil” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin İran ile ticari ve enerji ilişkilerinin bulunduğunu da hatırlattı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurtdışına para transferi iddiaları da milletvekilleriyle toplantıda gündeme geldi. Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu bunun bedelini ödeyecek” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.
Konu AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın da gündemindeydi. Ünal, “Tüm vatandaşlarımıza, kamuoyuna bir çağrı yapmak istiyorum, oynanan oyunun bu millet farkındadır, dolayısıyla rehin alınmış bir adam üzerinden birilerinin Türkiye’yi rehin almasına müsaade etmeyiz” dedi. Beştepe’deki milletvekili buluşmasının ardından konuşan Ünal ABD’de yargılanan Rıza Sarraf’ın ifadelerinin sorulması üzerine şunları söyledi:  “Rehin alınmış ve bazı ithamlara, ifadelere zorlanmış, kendi ifadesiyle de hapiste kalmamak için anlaştığını ifade eden bir kişinin ifadeleri üzerinden biz bir adalet ve hakikat arayışı içine mi gireceğiz? Eğer biz bunun ifadelerini dikkate alıp, bu ifadeler üzerinden Türkiye’yi konuşacaksak, rehin alınmış bir adamın ithamları üzerinden bir hakikat arayışına gireceksek, bu bizzat hakikatin kendisine ihanet olmaz mı? Bu bizzat Türkiye’ye ihanet olmaz mı? Atatürk’ün gençliğe hitabesinde ifade ettiği gibi, bu bir dalalet ve hıyanet olmaz mı? Bunun, açık bir şekilde dahili ve harici bedhahların oyunu olduğu görülmüyor mu?”

Amerika’da bazı kesimlerin Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak için Sarraf’ı bir kart olarak kullandıklarının son derece açık olduğunu ifade eden Ünal, bu konu üzerinden umutlananlara “Umutlanmayın” dedi. “Şunu unutmasınlar ki biz 15 Temmuz cehenneminden geliyoruz.” diyen Ünal,  FETÖ’cülerin kimisinin solcu kimisinin Atatürkçü kılığında en iyi bildikleri işi yaptıklarını ve onların da kim olduğunu bildiklerini aktardı. Rıza Sarraf’ın ABD’ye gidişine göz yumanlar hakkında soruşturma başlatılması önerisine ilişkin Ünal, “İhtimal üzerine hüküm bina  edilmez. Sayın Mustafa Şentop, bir hukukçu olarak düşüncesini paylaşmış olabilir. Ama şu anda kesin olan bir şey var ki orada Amerikan yargısıyla hapiste kalmamak adına anlaştığını söyleyen ve sanık olmaktan tanık olmaya geçmiş, bunun karşılığında da kendisine ezberletilmiş bir senaryoyu dünyayla paylaşan bir kişi üzerinden Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor” diye konuştu.

17-12/01/screenshot_1.png

Dava ile Türkiye’nin sanık sandalyesine oturtulmak istendiğini belirten Ünal, “Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Kamuyoyunun içi rahat olsun” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dava açacağını ifade ettiğini hatırlatan Ünal, Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile bir görüşmesi olacağını bildirdi. Öte yandan iddialarla ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı ve belgeleri istedi. 

O BELGELER SAHTE

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin yurtdışına para gönderdiği ididaları da tepki gösteren Ünal şunları söyledi: “Belge” diye elinde salladığı şeylerin ne olduğu bilinmiyor. Bunların ne olduğu açıklanana kadar, bizim nezdimizde sahte belgelerdir. Biz diyoruz ki Türkiye’den yurt dışına offshore hesaplarına herhangi bir para çıkışı olmamıştır. Tam tersine Türkiye’ye para gelmiştir.” Kılıçdaroğlu’nun “Belgeleri vatansever bürokratlardan aldık” açıklamasının hatırlatılması üzerine de Ünal, “Ne zamandan beri vatansever bürokratlar anayasa suçu işlemeye başladı? Yani vatanseverliğin tanımı, eğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun uluslararası Türkiye karşıtı, düşmanı odaklarla iş birliği yapması ise bunun adı vatanseverlik değil, bunun adı dalalet ve hıyanettir” diye konuştu.

BELLWAY’DEN SUÇ DUYURUSU

Kılıçdaroğlu’nun iddialarında adı geçen Bellway şirketi CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bellway Limited Şirketi Avukatı Turan Öner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin olarak, “Cumhurbaşkanımızın yakınları ve akrabaları tarafından hiçbir zaman bize veya vekili olduğum Bellway Limited Şirketi’ne böyle bir para gönderilmemiştir, gönderildiği iddia edilen paraya ilişkin dekontlar veya swift mesajları da sahtedir” dedi. Şirketlerinin adı kullanılarak sahte belge üretildiğini dile getiren Öner, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını, dosyanın yetkisizlikle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini ve süreci takip ettiklerini sözlerine ekledi.      

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN