Amin Maalouf’un yeni romanı 2021’de Türkiye'de

Amin Maalouf’un yeni romanı 2021’de Türkiye'de

Kitapları 40’tan fazla dile çevrilen Lübnan asıllı Fransız ünlü yazar ve düşünür Amin Maalouf'un 'Nos frères inattendus' adlı yeni romanı, 2021’in ilk aylarında Yapı Kredi Yayınları’nca okura sunulacak.

“Beklenmedik Kardeşlerimiz” olarak Türkçeleştirilen roman, Lübnan asıllı Fransız ünlü yazar ve düşünür Amin Maalouf’un 2012 yılında yayımlanan “Doğu’dan Uzakta”dan sonra kaleme aldığı ilk romanı.

Çevresel felaketler ve insanlığı sonu gibi başlıklara değinilen romanda, Atlas Okyanusu kıyısındaki Antioche adasında babasından kalma bir eve yerleşen ressamın başından geçenler anlatılıyor. Adada yalnızca edebiyatçı komşusuyla tanışıklığı olan ressam, bir felaket senaryosunu andıran ve daha büyük bir yıkımın habercisi olan tuhaf olaylarla birlikte içine düştüğü durumu anlamlandırmaya çalışıyor.

İTALYA'DAN ÖDÜL

“Afrikalı Leo”, “Semerkant”, “Doğu’dan Uzakta”, “Yüzüncü Ad” gibi eserleri Türkçeye kazandırılan Amin Maalouf, 2019’da Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Uygarlıkların Batışı” kitabıyla İtalya’nın Tiziano Terzani 2020 Uluslararası Edebiyat Ödülü’ne değer görülmüştü.

İtalya’nın Udine kentinde yapılan törende ödülünü teslim alan yazar, konuşmasında “Şu aşamada her şeyden önce yapılması gereken şey, va rolan sorunların bilincine varmak, sorunlarla yüzleşmek gerekliliğinin, sorunun vehametinin ve çözüm bulmanın aciliyetinin bilincine varmak” sözlerini kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN