Kalacak yer arayan depremzedeler ile evinin kapılarını açan vatandaşlar 'Misafirimizsiniz' platformunda buluşuyor

Anadolu'daki 10 kentte sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evsiz kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını gidermek çeşitli projeler başlatıldı. 'Misafirimizsiniz' adlı platform, evinde depremzedeleri ağırlamak isteyenler kişilerle barınma ihtiyacı olan kişileri buluşturuyor. İşte, depremzedeler için ücretsiz kalacak yerler...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 41 bin 159 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 281 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan platformlar arasında bir yenisi daha eklendi. Missafir ekibi tarafından geliştirilen 'Misafirimizsiniz' platformu, evini depremzedelere açmak isteyenlerle barınma ihtiyacı bulunan depremzedeleri bir araya getiriyor.

Missafir internet sitesi içinde yer alan 'Misafirimizsiniz' kısmına giriş yaptığımızda karşımıza 'Destekçi Ev Sahibiyim' ve 'Konaklama Arayan Depremzedeyim' olmak üzere iki farklı seçenek çıkıyor. 'Destekçi Ev Sahibiyim' tıkladığımızda ise bir forma yönlendiriliyoruz.

Form içinde ad-soyad, telefon numarası, evin bulunduğu şehir ve ilçe, eve kaç yatak odası olduğu, kaç kişi kapasiteli olduğu ve depremzedelerin evinizde kaç gün konaklayabileceği gibi sorular yer alıyor. 'Konaklama Arayan Depremzedeyim' kısmına tıkladığımızda ise misafirol.org isimli bir web sayfasına yönlendiriliyoruz.

misafirol.org web sitesi içinde evini depremzedelere açmak isteyen kişilerin ilanları tüm detayları ile birlikte yer alıyor. Web sayfası içinde paylaşılan bilgilere göre şu an için 3 bin 782 aktif ilan mevcut durumda. İnternet sitesi içinde il ve ilçe aramaları yapmak da mümkün.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan projeler arasında Misafirimizsiniz platformunun haricinde Otelz, Airbnb, kalacakyer.org, Dostluk Çatısı, kanka.host, Evin Umut Olsun, Evim Yuvan Olsun yer alıyor.

DEPREMZEDELER İÇİN ÜCRETSİZ KALACAK YERLER LİSTESİ

İlgili Haberler

Akşener, Bülent Arınç'ın çıkışını böyle yorumladı: Seçimi ertelemeyi düşündüler ama...
Diyarbakır'da 14 can için yardım çığlığı: Hayvanları enkaza gömmeyin!
'Not ediyoruz' açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Şov yapmayı bırakın

Teknoloji Haberleri