Ankara saldırısının ardından 7 ilde operasyon: 14 gözaltı

Ankara saldırısının ardından 7 ilde operasyon: 14 gözaltı

Ankara saldırının ardından güvenlik güçleri 7 ilde eş zamanlı olarak bazı adreslere operasyon düzenledi. İçişleri Bakanı Ala, 14 kişinin Ankara'daki terör saldırısıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığını ve bir kısmının Ankara'ya getirildiğini açıkladı.

Ankara'da dün saat 18.31'de İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta, askeri personeli taşıyan servis araçlarının durduğu bir esnada 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin de yaralandığı bombalı bir araçla yapılan saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 14'e yükseldi.

Ala: 14 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ala, farklı illerden 14 kişinin Ankara'daki terör saldırısıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığını ve bir kısmının Ankara'ya getirildiğini bildirdi. 

İçişleri Bakanı Ala'nın yaptığı açıklamada, dün başkentte gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, 7 ilde, sorumluların yakalanması amacıyla eş zamanlı operasyon başlatıldığını açıkladı.

İstanbul, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir ve Ankara ile Diyarbakır'da 14 kişinin gözaltına alındığını bildiren Ala, "Gözaltına alınanların bir kısmı Ankara'ya getirildi, diğerleri de yolda" dedi. Ala, soruşturmanın çok yönlü devam ettirildiğini, gözaltına alınanların, saldırıyla bağlantılarının büyük oranda tespit edildiğini bildirdi. 

7 ilde 14 şüpheli gözaltında

Saldırının ardından güvenlik güçleri 7 ilde eş zamanlı olarak bazı adreslere operasyon düzenledi. Saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Salih Necar ile bağlantısı olduğu öngörülen 14 kişi gözaltına alındı. 4 şüphelinin İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi. 

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN