Ankara Üniversitesi KHK gerginliği

Ankara Üniversitesi KHK gerginliği

Ankara Üniversitesi'nde KHK ile Türkiye genelinde 330 akademisyenin ihraç edilmesine yönelik protesto gerginliği yaşandı. Polis, üniversitenin Cebeci Yerleşkesi'ne TOMA ile girdi. 5 kişi gözaltına alındı.

İhraç edilen akademisyenlere destek olmak amacıyla aralarında sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlerin olduğu topluluk sabah saatlerinden itibaren Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesine geldiler.

İhraç edilen akademisyenlere destek olmak amacıyla aralarında sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlerin olduğu topluluk sabah saatlerinden itibaren Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ne geldi. Polis de sabah erken saatlerden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Hem yerleşke hem de yerleşkenin karşısındaki yol ve sokakların girişi kapatıldı.

17-02/10/589d9632c03c0e0bfc6c443f.jpg

GÖZALTILAR VAR

Yerleşke girişine gelenlere polis müdahale etti. Arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bu arada üniversiteye girişte herkes tek tek kimlik kontrolüyle içeri alınırken; birçok doktora tezi öğrencisi ise yerleşkeye alınmadı. Milletvekillerinin üniversite kampüsüne girmesinin ardından çevik kuvvet ekipleri de kampüs alanına girdi. Yaşanan arbedede polis, öğretim görevlilerine ve öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversitenin İletişim Fakültesi'ne doğru koşan çevik kuvvet ekipleri, burada 1 öğretim görevlisi ve 1 öğreniciyi gözaltına alarak, kampüs dışına çıkardı. Polis ekipleri, daha sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne giderek. 1'i öğretim görevlisi 2'si öğrenci olmak üzere 3 kişiyi gözaltına aldı. Çevik kuvvet ekiplerinin, üniversite kampüsünde bekleyişi sürüyor.

17-02/10/589d9483c03c0e0bfc6c43cb.jpg

HOCALAR DA EYLEM YAPTI

72 öğretim üyesi ihracıyla akademisyen ihraç listesinde ilk sırada yer alan Ankara Üniversitesi'nde bazı hocaların da odalarını boşaltmayarak, eylem yaptığı, KHK'yi protesto ettiği belirtildi. Polis sabah erken saatlerden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken hem yerleşke hem de yerleşkenin karşısındaki yol ve sokakların girişini kapattı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN