Ankara'da 3 öğrencinin kaçırılma iddiası Meclis'te

Ankara'da 3 öğrencinin kaçırılma iddiası Meclis'te

Ankara’da, 3 öğrencinin evlerinden çıkarken GBT kontrolü yapılacağı söylenerek sivil arabalara bindirilip, darp ve tehdit edildiği iddiası Meclis gündemine taşındı.

Ankara’da, 3 öğrencinin öğle saatlerinde evlerinden çıkarken GBT kontrolü yapılacağı söylenerek sivil arabalara bindirilip şehrin merkezine uzak bölgelere götürüldükten sonra darp ve tehdit edildiği iddiası CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş tarafından Meclis gündemine taşındı. Özel ve Beştaş konuya ilişkin yetkilileri göreve çağırdı.

'BU TİP KAÇIRILMA OLAYLARI ASLA KABUL EDİLEMEZ'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, daha önce de bu tip olayların yaşandığını ve bu olayların sıklaşmaya başladığını belirterek şunları söyledi:

“Biraz önce burada 3 kişinin kaçırıldığını, 1 tanesinin bulunduğunu ve 2 kişinin arandığını söylemiştim. Yeni bir bilgi daha geldi Uğurcan Baynal ve Sena Bademli de yine bir yere bırakılmışlar. Yalnız şunu söyleyeyim: Yani bu şekilde sivil araçlarla insanların kaçırılması bir rutine, bir pratiğe dönüşmeye başladı. Ankara'nın göbeğinde, İstanbul'un göbeğinde ya da Diyarbakır'ın göbeğinde sivil araçlarla gençlerin bu şekilde kaçırılması çok ciddi bir tehlikeye işaret ediyor. Sonradan bırakılmış olmaları bu tehlikenin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Biz, daha önce buradan gençlik meclisi üyelerimizin de bu şekilde kaçırılıp tehdit edildiğini defalarca ifade ettik. Bir an önce bu soruna dair ayrıntılı bir raporun daha doğrusu yaklaşımın ortaya çıkması, bütün partilerin irade göstermesi gerekiyorsa bir hukuk devletinde bu tip kaçırılma olayları asla kabul edilemez.”

'İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ BU KONUYU DERHAL NETLEŞTİRMESİ LAZIM'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de konuyu kamuoyunu tatmin edecek bir biçimde aydınlatmanın İçişleri Bakanlığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“Sayın Başkan, biraz önce Sayın Grup Başkan Vekilinin duyurduğu konuyu hep birlikte dikkatle takip ettik. Şimdi, bir kez evlerinin önünde GBT yapılıyor. Eğer birileri polisin GBT yaptığı cihazın bir benzerini edinmediyse ve bu söylenenler bu şekilde olduğuna göre bir sivil polis ekibi olması lazım. Sonra alıp onları Ali'yi Gölbaşı'nda, Uğurcan'ı Pursaklar'da, Sena Bademli'yi de Sincan'da bırakmışlar. Bu, mafya yöntemidir; böyle bir şey olmaz. Polis birini bir yerden alırsa oraya bırakır zaten, evine götürür. Ayrıca Ali'nin darp edildiği, dövüldüğüne ilişkin beyanları var. Uğurcan'ın da "Bir daha seni Boğaziçi eylemlerinde görmeyelim." diye tehdit edildiğine dair ifadeleri var. İçişleri Bakanlığının bu konuyu derhâl netleştirmesi lazım. O kaçıran kişiler kimdir? Umarız polis değildir, polis değilse o zaman kamera kayıtlarından derhâl yakalanmaları, yargı önüne çıkarılmaları lazım, polisse de derhâl bir soruşturma açılması gerekiyor. 2021 yılında Türkiye'ye, başkente böyle ayıplar yaşatılmaması lazım. Bu konunun kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklığa kavuşturulması İçişleri Bakanlığının ve Adalet ve Kalkınma Partisinin sorumluluğundadır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN