Ankara'da darbecilerle çatışan Ahmet ve Mehmet Oruç isimli ikiz polisler şehit oldu

Ankara'da darbecilerle çatışan Ahmet ve Mehmet Oruç isimli ikiz polisler şehit oldu

25 yaşındaki ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç, eğitim için gittikleri Ankara’da darbeci askerlerle girdikleri çatışmada şehit oldu. Şehit ikizlerden Ahmet’in henüz doğmamış çocuğu yetim kaldı.

Henüz yeni polis memuru olan tek yumurta ikizi Ahmet ve Mehmet Oruç (25), 7 ay önce eğitim almak üzere Ankara’nın Gölbaşı ilçesine gitti.

Dün meydana gelen darbe girişimi nedeniyle genç ikizler, darbeci askerlerle çatışmaya girdi. Çatışmada iki kardeş de şehit oldu.

İkizlerin şehit haberi, Adana’nın Çukurova ilçesindeki baba evine polis tarafından verildi.

İki çocuğunu da kaybeden baba Hacı Ali Oruç ile anne Senem Oruç acı haberle adeta yıkıldı.

Şehit polislerin silah arkadaşlarına sarılan bir yakını, uzun süre ağıt yaktı. Şehitlerin babası Hacı Ali Oruç, "Baboşlarım nerede? Evlatlarımı getirin" şeklinde gözyaşı döktü.

Şehitlerden Ahmet Oruç’un eşi Emine Oruç’un 7 aylık hamile olduğu, Mehmet Oruç’un ise eşi Kübra Oruç ile yeni evlendiği öğrenildi.

Şehitlerin cenazesinin yarın yapılacak törenin ardından şehitliğe defnedilmesi bekleniyor.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN