Anket şirketleri referandum tahminleri

Anket şirketleri referandum tahminleri

Türkiye anayasa değişikliği referandumunu oyladı. Evet sonucunun çıktığı referandum oylamasında, Gezici anket şirketinin '%51.3 Evet çıkacak' tahmini dikkat çekti. Anket şirketleri arasında en doğru tahmini yapan Gezici anket şirketini, %51.2 ile KONSENSÜS ve %52 ile ANAR takip etti.

Referandum oylamasının kazananlarından birisi de Gezici anket şirketi ile birlikte KONSENSÜS ve ANAR anket şirketleri oldu. 16 Nisan oylaması öncesi seçim sonucu tahminlerini yayınlayan anket şirketleri %51 evet civarındaki oranları ile en doğru tahminleri yakaladılar.

Diğer yandan %60.8 evet tahmini ile anket şirketleri arasında en büyük yanılgı payına sahip olan Adil Gür oldu. AKAM %53 hayır, SONAR %51.2 hayır tahminleri ile 16 Nisan anayasa değişikliği referandum tahminlerinde yanılan anket şirketleri oldu. 

İşte anket şirketleirnin anket sonuçları:

17-04/16/58f3a1320f25441f24d27b76.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN