Annesini kazayla öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki çocuk hakim karşısında

Annesini kazayla öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki çocuk hakim karşısında

Pendik’te temizlik yapan annesini elindeki silahın ateş alması sonucu kazayla öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki çocuk, "üst soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşına çıktı. Duruşmada söz alan sanığın kasti bir hareketinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Pendik’te evde bulduğu ruhsatsız tabancanın ateş alması sonucu temizlik yapan annesi Özlem Odabaşı’nı kazayla başından vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki A.O. adlı kızın "üst soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan yargılanmasına başlandı. Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı görülen duruşmaya tutuklu sanık A.O. cezaevinden getirilirken, avukatı da salonda hazır bulundu. Sanık A.O.’nun savunmasında evde temizlik yaptıkları sırada yatağın altında silah gördüğünü ve eline aldığını söylediği öğrenildi. Kimin silahı olduğunu bilmediğini kaydeden A.O.’nun kasti bir hareketinin olmadığını ve silahın birden patladığını belirttiği öğrenildi.

SİLAHI TEDBİR AMAÇLI ALMIŞ

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık A.O.’nun babası C.O., maktül ile 18 yıldır evli olduklarını, aile ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirterek, silahın 15-16 Temmuz süreci nedeniyle tedbir amaçlı alındığını ve olay sırasında evde olmadığını söyledi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, maktül Özlem Odabaşı’nın suça sürüklenen çocuk A.O.’nun annesi olduğu kaydedildi. Olay yeri inceleme tutanağı ve dosya içine alınan CD ile CD’den çıkarılan fotoğraflara göre maktülün uyurken vurulduğu belirtilen iddianamede, fotoğraflara ve rapora göre ölenin ellerinin yastığın altında olduğunun anlaşıldığı vurgulandı. Sanığın emniyetteki ifadesinde annesini kasten vurmadığını, olayın kazaen meydana geldiğini ve silahın elinde birden patladığını söylediği kaydedildi. İddianamede, sanık A.O.’nun "üst soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN