Antalyaspor'da Tamer Tuna dönemi sona erdi

Antalyaspor'da Tamer Tuna dönemi sona erdi

Geçtiğimiz sezon düşme hattından aldığı Antalyaspor’u 9. sıraya kadar çıkartan başarılı Teknik Direktör Tamer Tuna ile yollar ayrıldı.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor geçtiğimiz sezon takımın başına getirdiği Teknik Direktör Tamer Tuna ile olan sözleşmenin karşılıklı feshedildiğini duyurdu.

Tuna, kırmızı-beyazlı ekiple 23 lig maçında 10 galibiyet, 9 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Tuna geçen sezon düşme hattından aldığı Antalyaspor’la büyük bir çıkış yakalayarak ligi 45 puanla 9. sırada tamamlamıştı.

Antalyaspor, bu sezon ise geride kalan 6 haftada aldığı 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucu topladığı 8 puanla ligde 7. sırada bulunuyor.

Antalyaspor Kulübü’nden yönetim kurulunun kararıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Antalyaspor’umuzda 15 Ocak 2020 tarihinden itibaren teknik direktörlük görevi üstlenen Tamer Tuna ile kulüp stratejilerimizde yaşadığımız fikir ayrılıkları nedeniyle karşılıklı olarak anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine kulübümüze verdiği hizmet ve katkı için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."
 

TAMER TUNA KİMDİR?

Tamer Tuna 1 Temmuz 1976'da Ardahan'ın Hanak ilçesinde doğmuştur. Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Süper Lig ekiplerinden en son Antalyaspor'u çalıştırmıştır.

FUTBOLCULUK KARİYERİ

Kulüp takımları kariyeri

Futbola Galatasaray altyapısında başladı ve 1994 yılında profesyonel geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alında. Sezon öncesi hazırlık kampından sonra henüz as takım için hazır bulunmadı ve oyun tecrübesi edinebilmesi için bir sezonluğuna Petrol Ofisi'ne kiralandı. Sezon sonu Galatasaray'a geri döndü; fakat yine yeterli bulunmadı ve neticesinde 1995-96 sezonunun başında Denizlispor'a transfer oldu.

Millî takım kariyeri

19 kez millî takımlara çağrılan Tamer Tuna, 17 Türkiye U-21 ve 1 kez de Türkiye A Millî Takım forması olmak üzere toplam 18 kez millî formayı giymiştir.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Futbola vedasından sonra teknik direktörlük yapmaya karar vermiştir ve ilk antrenörlük deneyimini 2010-11 sezonunda Çanakkale Dardanelspor altyapı antrenörlüğü yaparak edindi. Mayıs 2011 tarihinde Çanakkale Dardanelspor teknik direktörlüğüne getirildi. 2013-15 yılları arasında Sergen Yalçın'ın yardımcısı olarak, Gaziantepspor ve Sivasspor'da görev almıştır.

Beşiktaş JK

2015 yılında ise teknik direktör Şenol Güneş'in göreve getirilmesiyle Beşiktaş'da yardımcı antrenör görevine getirilmiştir.

Göztepe

Tamer Tuna 2017-2018 yılında Süper Lig'e yükselen Göztepe'nin başına getirilmişti. Sezon sonunda takımdan ayrılan Tuna, Göztepe'nin Süper Lig'i 5. sırada bitirmesini sağlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN