Antibiyotik kullanım testi Çanakkale'de uygulanmaya başladı

Antibiyotik kullanım testi Çanakkale'de uygulanmaya başladı

Yanlış ve gereksiz antibiyotik kullanımına yönelik 'Hızlı Tanı Testi' Çanakkale'de uygulanmaya başladı. Yapılan çalışmaya ilişkin Hastane Başhekimi Dr. Bekir Şahin, açıklamalarda bulundu.

Lapseki Devlet Hastanesinde akılcı antibiyotik kullanımına yönelik ‘Hızlı Tanı Testi Uygulaması’ yapılmaya başlandı. TC. Sağlık Bakanlığı akılcı antibiyotik kullanımı çalışmaları kapsamında Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bekir Şahin, Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Muammer Topaloğlu, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Hilal Çetin ve acil servis hekimlerine akılcı antibiyotik kullanımı ve hızlı tanı testi uygulaması konusunda eğitim verildi.

HASTALARA BİLGİLER VERİLDİ

Yürütülen çalışmalar kapsamında antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanımının sakıncalarına dikkat çekmek amacıyla panolara afişler asıldı. Başhekim Şahin hasta ve yakınlarına antibiyotiklerin sadece bakterilerden kaynaklanan hastalıklarda kullanılması gerektiği, antibiyotiklerin ağrı kesici, ateş düşürücü ya da sakinleştirici özelliğinin olmadığı, gereksiz yere antibiyotik kullanımında bakterilerin antibiyotiğe karşı direnç geliştirmesi ile sonuçlanacağı bilgisini verdi. Hastane içerisindeki poliklinik koridorunda bulunan TV’den de bilgilendirme yayınları yapılmaya başlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN