AÖL kayıt yenileme 2018 | MEB Açık Lise kayıt yenileme ekranı | AÖL ders seçimi 2018

AÖL kayıt yenileme 2018 | MEB Açık Lise kayıt yenileme ekranı | AÖL ders seçimi 2018

Haberimizden merak ettiğiniz AÖL kayıt yenileme 2018 tarihlerine ulaşabilirsiniz. MEB Açık Lise kayıt yenileme ekranından nereden nasıl kayıt yapacağınızı bulabilirsiniz. Açık Lisede okuyan milyonlarca öğrencinin en çok aradığı konular arasında 2018 AÖL kayıt yenilemeler ve AÖL ders seçimi 2018 hakkında MEB'den yapılan son açıklamaları haberimizde bulabilirsiniz. Buna göre, Açık Öğretim Lisesi 2. dönem kayıt yenileme 23 Ocak tarihinde son buldu. 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Mazeretli Kayıt Yenileme 24 Ocak – 26 Ocak 2018 tarihleri arasında yapıldı.

AÖL sınavlarının yaklaşması ile birlikte AÖL kayıt yenileme 2018 ve AÖL ders seçimi 2018 en çok aranan iki başlık oldu. MEB Açık Lise kayıt yenileme ekranından kayıt yenilşeme işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu yıl içerisinde 2. dönem AÖL kayıt yenileme işlemi ocak ayı içinde yapıldı. AÖL ders seçimi ise ocak ayında tamamlandı. AÖL sers seçimi 2018 otomatik olarak kayıt yaptırınca yapıldı. MEB Açık Lise kayıt yenileme ekranından 2017 - 2018 AÖL kayıt yenileme tarihlerini öğrenebilirsiniz. 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde sınava girecek olan öğrenciler AÖL kayıt yenileme işlemlerini internet üzerinden sorgulamaya başladı.  İşte tüm ayrınıtlarıyla AÖL kayıt yenileme detayları ve yapmanız gereken işlemler hakkında detaylarhaberimizde...

AÖL kayıt yenileme 2018 Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavlarının tamamlanmasının ardından 2. dönem kayıt yenileme, AÖL ders seçme 2018 işlemleri açık lisede okuyan öğrenciler tarafından MEB Açık Lise kayıt yenileme ekranından yapıldı. Meslek, İmam Hatip ve Düz Liseyi açıktan okuyan öğrencilerin diploma hedefine ulaşabilmeleri için ders kredilerini tamamlamaları için dönem sınavlarında başarılı olmaları gerekmektedir.

AÖL KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇME

AÖL’de kayıt yaptıracak öğreniler şu adımları izleyecek. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitemesini bekleyecekler. Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ MEB AÇIKLAMASI

18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur. Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır. Kayıt yenileme işlemlerine dair MEB tarafından yapılan açıklamaya yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

18-03/29/aol-ders-secimi.jpg

KİMLER KAYIT YENİLEYEBİLİR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar I. Dönem sınavına katılamaz.

BAŞVURU YERLERİ

İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri

KAYIT YENİLEME SINAV BEDELİ

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2017 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak, 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

BANKALAR

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.) ÖNEMLİ NOT: (Şuan ki bankamatiklerde ve internet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi “AÇIK ÖĞRETİM LİSELE 2018/1 İLK.KAYIT-KAYIT YEN.ÜCR.”şeklindedir.) Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

18-03/29/aol-kayit-yenileme-2018.jpg

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı, T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

KAYIT YENİLEME HAKKINDA

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri, sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur. Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır. Sınav Ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp, ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında Kayıt Yenileme Yaptırmak İsteyen Öğrenciler (Batı Avrupa programı hariç); Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Suudi Arabistan (Medine, Cidde, Riyad), Kuveyt, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilir.

18-03/29/aol-sinav-sorulari-1522314281.jpg

AÖL 31 MART VE 1 NİSAN SINAVLARI

Açık Öğretim Lisesi sınavlarına hazırlanan binlerce aday yaşanan teknik sorunlar nedeniyle bu hafta sonu girmesi gereken sınava giremeyecekler. Milli Eğitim Bakanlığı önce AÖL sınavlarının ertelendiğini sebebiyle birlikte açıkladıktan sonra AÖL sınavının yeni tarihini de açıkladı. Daha önce nerkezi sistem sınav uygulama Takvimine göre 17 – 18 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2. Dönem Açık Öğretim Lisesi sınavı yaşanan teknik bir arızadan dolayı ertelenmesi yönünde karar verilmişti. MEB çok geçmeden AÖL 2.dönem sınavının yapılacağı yeni tarihi açıkladı. 17-18 Mart 2018 tarihinde yapılması beklenen AÖL 2.dönem sınavı MEB'in yayınladığı son dakika genelgesiyle ertelendiği açıklandı. 

17-18 Mart 2018 tarihinde yapılması beklenen AÖL 2.dönem sınavı soru kitapçığı basımı sırasında makinalarda çıkan arıza sebebiyle ertelendiği açıklanmıştı. Sınav Sorularının, cevaplarının ve sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler AÖL 2. Dönem Sınavı tarihine çevrildi.

Örgün eğitim dışında lise diploması alabilme yollarından birisi de açık öğretim lisesi sınavlarına girerek başarılı olmaktır. Eğitim öğretim yılı boyunca iki dönemde sınavlar gerçekleştirilmekte ve kredi sistemiyle ders geçme işlemleri yapılmaktadır.

31 Mart - 1 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacak Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi II. Dönem Sınav Giriş Yerleri 27 Mart 2018 tarihinde yayınlandı.  

SINAV GİRİŞ BELGESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi II. Dönem Sınav Sonuçları 13 Nisan 2018 tarihinde yayınlanacak.

Açık Öğretim Lisesi Sınavları 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacak. 

31 Mart 2018 Cumartesi

1.   Oturum Saat 9.30

2.   Oturum Saat 14.00

01 Nisan 2018 Pazar

3.   Oturum Saat 15.00

Sınavda her ders için 20 soru sorulmaktadır ve her dersten başarılı olmak için en az 50 puan alınması gerekmektedir.

AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.

Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki genel liselerin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü ve merkezi nitelikli bir modeldir. Halen yönetmelik gereği ders geçme ve kredi Sistemine göre mezun vermekte olan Açık Öğretim Lisesinde uzaktan öğretimin temel süreçlerinden yararlanılmaktadır. 2006 yılında tüm okulların 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi de 4 yıla çıkarılmış ve Yönetmeliği de bu çerçevede yeniden düzenlenerek sistem değiştirilmiştir. Bu tarihten itibaren gelişen teknolojiye paralel olarak Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri artık internet üzerinden yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze öğretim uygulaması yoktur. Açık Öğretim Lisesinde okutulan ortak ve seçmeli dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca örgün öğretime paralel olarak belirlenmiştir. Eğitim TV ve Radyo ile yapılmakta basılı materyallerle desteklenmektedir. Basılı materyaller 81 ilde dağıtım noktası olarak belirlenmiş toplam 548 adet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünekargo yolu ile gönderildiği gibi e-kitap olarak internet üzerinden de yayınlanmaktadır. 2006 yılında tüm liselerineğitim süresinin 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrenciler de kademeli olarak 4 yıllık sisteme geçmiş dâhil edilmişlerdir. Örgün eğitim yaşında okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler en erken 4 yıl (8 dönem) sonunda mezun olabilirler. Ancak 18 yaşından gün almış öğrencilerimiz yılda üç dönem sınav hakları olduğundan, 8 dönemi 2,5 yılda tamamlayabilmektedirler.

2017-2018 AÖL İŞ TAKVİMİ

AÖL, MAÖL, AÖİHL, 1. dönem sonu sınavları: 9-10 Aralık 2017

2017-2018 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanması: 27 Aralık 2017

Açık Öğretim Lisesi 2. dönem yeni (ilk kayıt) kayıt işlemleri: 8-23 Ocak 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL, 1. dönem kayıt yenileme işlemleri: 8-23 OCAK 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL 2017-2018 2. dönem mazeretli ilk kayıt, kayıt yenileme işlemleri: 24-26 Ocak 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL ders seçme ve sınav irtibat merkezi belirleme: 10-26 Ocak 2018

AÖL için, kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi: 31 Ocak 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL, 2. dönem sınav giriş yerlerinin açıklanması: 13 Mart 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL 2. dönem sonu sınavları 17-18 Mart 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanması: 13 Nisan 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri: 24 Nisan-14 Mayıs 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL ders seçme ve sınav irtibat merkezi belirleme işlemleri: 27 Nisan-14 Mayıs 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL 3. dönem sınav giriş yerlerinin açıklanması: 3 Temmuz 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL3. dönem sonu sınavları: 7-8 Temmuz 2018

AÖL, MAÖL, AÖİHL 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanması: 31 Temmuz 2018

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN