Apple ile AB arasında vergi cezası krizi Avrupa Parlementossu'nda tartışıldı

Apple ile AB arasında vergi cezası krizi Avrupa Parlementossu'nda tartışıldı

AB ile dünyanın en değerli şirketi Apple’ı karşı karşıya getiren vergi borcu krizi Avrupa Parlamentosu’nda (AP) tartışıldı. Milletvekilleri, AB Komisyonu’nun "Apple’ın İrlanda’da faydalandığı vergi uygulamalarının yasa dışı olduğu" kararına tam destek verdi.

Strazburg’da toplanan AP Genel Kurulunda ele alınan, İrlanda’nın Apple’a 20 yıldan bu yana uyguladığı "vergi avantajı" nedeniyle AB Komisyonu’nun ceza kararı, milletvekillerinin desteğini aldı.

Oturumda konuşan AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Komiseri Margrethe Vestager, İrlanda’nın, Komisyon’un kararına itiraz hakkı olduğunu hatırlatarak, "Fakat biz güçlü bir karar aldık ve bu kararı mahkemede savunacağız" dedi. Uluslararası şirketlerin daha şeffaf olması ve bilgilerini paylaşmaları çağrısında bulunan Vestager, bu bilgilerin halka açık olması gerektiğini ekledi.

Milletvekilleri, bir AB ülkesinin bir şirkete diğerlerine oranla daha az vergi ödemesini sağlayan iltiması geçmesinin kabul edilemez olduğunu vurgularken, İrlanda yönetimine AB yasaları ve rekabet kurallarına uygun davranma çağrısı yaptılar.

AB Komisyonu, 3 yıl süren inceleme sonucunda Apple’ın, İrlanda’da faydalandığı vergi uygulamasının yasadışı olduğuna hükmetmiş, 2003’ten 2014‘e kadarki dönem için 13 milyar avronun ve faizinin geri alınmasını kararlaştırmıştı. İrlanda yönetimi ise, Komisyonun kararını temyize götüreceğini açıklamıştı.

STRAZBURG/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN