Apple ve Google’ın taht oyununu kim kazandı?

Apple ve Google’ın taht oyununu kim kazandı?

Her yıl belirlenen "en değerli marka" listesinde geçtiğimiz yıl tahtı Google’a kaptıran iPhone üreticisi, bu yıl marka değerini tam yüzde 67 artırdı ve tekrar zirveye oturdu.

Millward Brown tarafından yayınlanan yıllık Brandz raporunun "en değerli markalar" kategorisine damgayı yine teknoloji şirketleri vurdu. Microsoft, IBM ve AT&T gibi markaların ilk 10’da yer aldığı listenin zirvesinde ise Apple ve Google yıllardır liderlik için yarışıyor.

Geçtiğimiz yıl birinciliği geçici olarak Google’a teslim eden Apple, bu yıl özellikle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin verdiği ivmeyle muazzam bir büyüme yakalayarak, en yakın rakibine 70 milyar dolar fark atarak zirveye yerleşti.

Önceki yıla oranla marka değerini yüzde 67 oranında artıran Apple, 246 milyar dolar değer ile açık ara birinci olurken, Google yüzde 9 artmasına karşın 173 milyar dolarlık marka değeriyle ikincilikle yetindi. Microsoft 115 milyar dolar, IBM ise 93 milyar dolar marka değerine sahip.

15-05/29/en-degerli-marka.jpg

Aynı listenin alt sıralarında ise 83 milyar dolarla Coca Cola, 81 milyar dolarla McDonalds ve 80 milyar dolar marka değeriyle Marlboro’yu görmek mümkün. Anlaşılan tüketim alışkanlıkları teknolojiye ve hızlı tüketim ürünlerine yoğunlaşmış durumda. Raporun detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN