Ara istasyonlara 'Boğaziçi' seferi... 6 yıl sonra ilk kez yola çıktı

Ara istasyonlara 'Boğaziçi' seferi... 6 yıl sonra ilk kez yola çıktı

Ankara ile Sakarya arasında YHT'lerin durmadığı ara istasyonlardaki ulaşım ihtiyacını karşılaması planlanan Boğaziçi Ekspresi 6 yıl sonra ilk seferine çıktı. Yaklaşık 6 saat süren yolculuğun ardından tren, 14.30'da Sakarya'ya ulaştı. Arifiye istasyonuna giden bazı yolcular, kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın 1 Şubat 2013'te seferlerine ara verilen Boğaziçi Ekspresi'nin yeniden hizmete başlayacağını bildirmesinin ardından Boğaziçi Ekspresi, ilk seferini gerçekleştirmek üzere saat 08.15'te Ankara'dan hareket etti. 

Yaklaşık 6 saat süren yolculuğun ardından tren, 14.30'da Arifiye'ye ulaştı. Arifiye istasyonuna gelen bazı yolcular, kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi.

19-12/08/ana-manset-2-1575816017.jpg

"ARA İSTASYON YOLCULARI İÇİN ÇOK İYİ OLACAK"

Trene Eskişehir'den binen vatandaşlardan Seher Töre (83), gazetecilere yaptığı açıklamada, yolculuğunun çok güzel geçtiğini, istasyonlarda Türk bayraklarıyla karşılandıklarını anlattı.

Seferlerin yeniden başlamasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Töre, "Çok rahat geçti yolculuğumuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a candan teşekkür ederim, seni çok seviyorum" diye konuştu.

19-12/08/ana-manset-2-1575816031.jpg

ANKARA'YA NE ZAMAN ULAŞACAK?

Yolcu Erol İbat da çok memnun kaldıklarını belirterek, "Bu trenler 5-6 sene önce kalkmıştı, şimdi tekrar hizmete başlamış. Bozüyük'ten Arifiye'ye ilk bileti de bana verdiler. Bundan sonra ara istasyonlarda inen binenler için çok iyi olacak. Hızlı tren merkez istasyonlarda duruyor, ara istasyonlardaki yolcular için bu tren çok faydalı oldu." ifadelerini kullandı. 

19-12/08/ana-manset-2-1575816056.jpg

Arifiye'den saat 15.30'da tekrar hareket eden trenin, saat 21.34'te Ankara'ya ulaşması bekleniyor.

YHT'lerin durmadığı büyüklü küçüklü 16 gar ve istasyonda yolcu bindirip indirecek Boğaziçi Ekspresi'nin, talebe göre yolcu kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

SAKARYA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN