‘Aracları tankla ezdim’

‘Aracları tankla ezdim’

15 Temmuz gecesi İstanbul Eesenler’de 5 kişiyi şehit eden darbecilerden tutuklu sanık Uzman Çavuş Ömer Kalın’dan kan donduran itiraflar geldi. Kalın, “Yarbay Fatih Sönmez, ‘Ez.’ dedi. Yüzbaşı Serdar Değirmendere de ‘Gaza bas, hızlı.’ diye bağırdı. Tankla araçları ezdim geçtim” dedi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal girişimi ile Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylarda 5 kişinin şehit olmasıyla ilgili aralarında tankın içinden çıkan eski Emniyet Müdürü Mithat Aynacı’nın da bulunduğu 23’ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu’nda dün yapılan duruşmaya kullandığı tankla 4 kişiyi ezerek öldürdüğü ve bazı kişileri yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık eski Uzman Çavuş Ömer Kalın’ın savunmasındaki itirafları damga vurdu. Kalın, savunmasında, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan terör olayı nedeniyle alarm verilmesi üzerine tankla çıktıklarını ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu Vatan Caddesi’ne doğru giderken yolda trafik olduğunu söyledi. Tankın trafikte ilerleyemediğini anlatan Kalın, “Yarbay Fatih Sönmez, ‘Ez.’ dedi. Yüzbaşı Serdar Değirmendere de beni tehdit etti. ‘Gaza bas, hızlı.’ diye bağırdı. Tehditlerin ardından tankı sürmek zorunda kaldım. Ben tankla araçları ezdim ama araçların içerisinde insanlar yoktu, ben görmedim. İnsanlar, araçların dışında, kenarında duruyordu. Tanktan indiğimde şoktaydım, yere oturdum, su içtim. Beş ay sonra hapishanedeyken gelen evrakta şehit ve gazilerin olduğunu öğrendim” iddiasında bulundu.

Uzman Çavuş Kalın çapraz sorgusu sırasında ise eski Yüzbaşı Serdar Değirmendere ile Yarbay Fatih Sönmez’in tankın üzerinde elindeki silahlarla halka ateş ettiğini de söyledi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN