Arap Birliği'nden Afrin açıklaması

Arap Birliği'nden Afrin açıklaması

Geçtiğimiz cumartesi günü saat 17'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken dış ülkelerden teker teker açıklamalar gelmeye devam ediyor. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Geyt ise TSK’nın Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili endişeli olduğunu söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın beşinci gününde Arap Birliği'nden TSK'nın Afrin operasyonuyla ilgili bir açıklama geldi. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Geyt "Suriye’nin kuzeyindeki durumu, özellikle de Türk ordusunun operasyon gerçekleştirdiği Afrin’deki durumu endişe ile takip ediyorum" dedi.

Dışarıdan müdahalenin Suriye krizini yalnızca daha da zorlaşmasına neden olacağını belirten Geyt, ülkenin kuzeyindeki ve Doğu Guta’da gerginliğin tırmanmasının Astana görüşmelerinde varılan anlaşmalar doğrultusunda oluşan gerilimi azaltma rejiminin kırılganlığının kanıtı olduğunu söyledi. 

ZEYTİN DALI HAREKATINDA BUGÜN YAŞANANLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN