Arda Turan'dan cezaevi kreşindeki çocuklara dev yardım

Arda Turan'dan cezaevi kreşindeki çocuklara dev yardım

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içinde bulunan Adalet Anaokulunda eğitim alan çocukların yemek masraflarını, futbolcu Arda Turan'ın 1 yıldır karşıladığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Anaokulunda, tutuklu ve  hükümlülerin 2-6 yaş arasındaki 35 çocuğu eğitim alıyor. 

Cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların 0-6 yaşındaki çocukları  anneleriyle kalabilirken, 2-6 yaş arasındaki çocuklar da anaokulundan  yararlanabiliyor.  

En fazla 10 çocuğa bir öğretmenin eğitim verildiği anaokulunda, 2  sınıf, 2 oyun odası, uyku odası ve yemekhane yer alıyor.  

2 kadrolu okul öncesi öğretmenin görev yaptığı anaokulundan, cezaevi  personelinin çocukları da faydalanabiliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının desteğiyle faaliyet  gösteren anaokulunun yiyecek masraflarının 1 yıldır, Barcelonalı futbolcu Arda  Turan tarafından karşılandığı öğrenildi.  

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 225'i yabancı uyruklu  toplam 881 tutuklu ve hükümlü kadın kalıyor. 

İSTANBUL / AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN