Askerlik süresi uzadı mı ? Bomba iddiaya bakanlık açıklama yaptı. İşte detaylar...

Askerlik süresi uzadı mı ? Bomba iddiaya bakanlık açıklama yaptı. İşte detaylar...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber geldi. Askerlik süresi uzadı haberleri herkesi askerlik süresi uzadı mı sorularını sormaya yöneltti. Askerlik süresi uzun dönemde 12 ay kısa dönemde ise 5,5 ay olarak yapılıyordu. Yapılan bir haber askerlik süresinin uzadığını açıklayınca herkes merak ediyor askerlik süresi uzadı mı, askerlik kaç ay oldu?

Askerlik süresi uzadı mı sorularına yönelten haber Genelkurmay'dan yapılan bir açıklama niteliğinde geldi. Askerlik süresi kaç ay oldu herkes merak ederken bu haberin yalanlaması da gecikmedi. Askerlik süresi uzadı mı soruların cevabı da yerini bulmuş oldu. Askerlik süresinin uzamasına ilişkin şu anda bir değişim görünmüyor. Herkesin merak ettiği askerlik süresi ka çay oldu sorusu ise yine uzun dönemlerde 12 ay kısa dönemlerde ise 5,5 ay şeklinde devam edecek. 

'Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir'' ifadesinin yer aldığı açıklamanın sahte olduğu bildirildi.

TRT'NİN DE SON DAKİKA OLARAK VERDİĞİ HABER ASILSIZ ÇIKTI. 

İşte o açıklama şöyle;

''Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup, bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin , askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir. (Ek izin süreleri tanınacaktır.)

Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hali göz önünde bulundurarak bu kararı yerinde ve doğru bir planlama şekli olarak gördüğümüzü ve bu neden ile hızlı adımlarla yürürlüğe girmesini temin etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile alakalı bilgilendirme formu Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden yapılacaktır. Bu kararın Türk milleti ve mehmetçiğimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

"GENELKURMAY BAŞKANLIĞI''

Haber kaynaklarının Genelkurmay Başkanlığı'na ulaşmasoyla gerçek ortaya çıktı. Askerlik süresinde değişme yok. Bir siber saldırı sonucu böyle bir açıklama gelebileceği üzerine araştırmalar yapılıyor. Askere gidecek olan herkesi ilgilendiren bu haber herkesi merakta bıraktı. 

18-02/02/1028529470.jpg

ASKERLİK TECİL BOZDURMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Askerlik tecil bozdurma işlemi yapacak kişi mutlak suretle askerlik şubesine gitmelidir. Diploma ve TC Kimlik Kartı ile askerlik şubesine giden kişiyi genellikle uzun bir kuyruk bekler. Beklemenin ardından memur size hangi işlemi yaptırmak istediğinizi sorar. Siz “askerlik tecilimi bozdurmak ve askere gitmek istiyorum” dersiniz. Memur size doldurmanız için bir kaç form verir. Formda size ait telefon, adres vb bilgilerin yer aldığı bir çok bölüm vardır. Hepsini özenle doldurmanız gerekir. Formu doldurduktan sonra sizi muayene olmanız için ilgili birime yönlendirirler. Siz askerlik şubesi bünyesinde yer alan başka bir odaya yada bölüme geçersiniz. Orada askeri birimdeki doktor tarafından boyunuz ve kilonuz ölçülür. Bilinen kalıtsal ve bulaşıcı hastalıklarınızın olup olmadığı sorulur. Eğer muayenede sorun çıkmaz ise size askerliğe elverişlidir diye bir evrak verirler. Bu evrak ile tekrar askerlik şubesindeki memurun yanına gidersiniz. Bu “askerliğe elverişlidir” evrakını alan memur bu kayıtları bilgisayara işler.

Bilgilerinizi bilgisayara işleyen memur size bir kaç soru sorar. Eğer en az lisans mezunuysanız askerliği yedek subay olarak yapmak isteyip istemediğiniz sorulur. Komando olmak isteyip istemediğiniz sorulur. Bu tür sorulardan sonra size bir evrak verilir. Askerlik şubesinde işleminiz bitti. Artık ilk celp dönemini beklemeniz gerekiyor. İlk celp döneminde askere alınırsınız.

İSTEDİĞİM CELP DÖNEMİNDE ASKERE GİDEBİLİR MİYİM?

Askere alım işlemleri yılda 4 defa yapılmaktadır. Kafanıza göre istediğiniz zaman askere gidemezsiniz. Başvuru yaptığınız tarihe göre sizi ilk celp döneminde askere gidecek şekilde askere kayıt ederler. Aşağıda celp dönemleri görülmektedir. Eğer son başvuru tarihini kaçırırsanız ilgili celp döneminden sonraki dönemde askere gitmek zorunda kalırsınız.

Şubat Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım

Mayıs Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat

Ağustos Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs

Kasım Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos

Bu tarihten sonra başvuru yaparsanız askere bir sonraki celp döneminde gidebilirsiniz. Örneğin 10 eylül tarihinde askerlik şubesine gittiniz ve ilk celp döneminde askere gitmek istiyorum. Tecil bozdurmak istiyorum dediniz. Bu durumda kasım celp döneminin son başvuru tarihi olan 31 ağustos tarihini kaçırdığınız için kasım döneminde askere gidebilmeniz imkansızdır. Sizi şubat celp dönemine yazarlar ve en erken şubat celp döneminde askere gidebilirsiniz.

Tecil bozdururken celp dönemi son başvuru tarihlerini dikkatle incelemeniz gerekmektedir. Yanlış zamanda celp bozdurma işlemi yapmanız yanlış dönemde askere gitmek zorunda kalmanıza sebep olabilir.

ASKERLİK ŞUBESİNDE FORMLARI VERİYORLAR MI?

Askerlik şubesinde doldurmanız gereken formların tamamı size verilir. Bu formları size verirler ve eksiksiz şekilde doldurup geri getirmeniz istenir.

ŞUBEYE GİDERKEN YANIMA NE ALSAM İYİ OLUR?

Askerlik şubesine giderken yanınızda tükenmez kalem bulundurmanız işlemlerinizin hızlı bir şekilde tamamlanmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca askerlik şubesine giderken çok metal eşya içermeyen bir elbise giyip yanınıza da mümkün olduğunca az metal para ve eşya alırsanız askerlik şubesine giriş ve çıkışta sorun yaşamazsınız. Kimlik ve Diploma fotokopisini de askerlik şubesine girmeden bir kaç nüsha çoğaltın. Fotokopiler askerlik şubesinde beklemenizi önleyecektir. Yanınızda vesikalık fotoğraf bulundurmanız da son derece önemli. Askerlik şubesine gitmeden bolca fotoğraf bulundurun yanınızda.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN