AstraZeneca aşısına bir sınır da Portekiz'den

AstraZeneca aşısına bir sınır da Portekiz'den

Almanya, Fransa, Avusturya ve Norveç'in ardından Portekiz de AstraZeneca aşısının 65 yaş üstüne yapılmayacağını açıkladı. Öte yandan aynı aşı için Polonya'da 60 yaş, İspanya'da ise 55 yaş sınırı getirilmişti.

Portekiz Sağlık Bakanlığı, tartışmaların hedefindeki AstraZeneca aşısıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Daha önce Almanya, Fransa, Avusturya ve Norveç, AstraZeneca’nın aşısının 65 yaşın altındakilere yapılacağını duyurmasının ardından Polonya 60 yaşın altındakilere bu aşının vurulacağını açıklamış, İspanya ve İtalya da yaş sınırını 55’e çekmişti.

Bugün Portekiz Sağlık Bakanlığı, AstraZeneca’nın aşısının 65 yaşın altındakilere yapılacağını açıkladı. 765 bin 414 vakanın görüldüğü ve 14 bin 158 insanın yaşamını kaybettiği Portekiz’de 65 yaş üstündeki insanların aşılanmasına ise diğer aşılarla devam edilebileceği kaydedildi.

Öte yandan bugün Güney Afrika, AstraZeneca aşısının kullanımını geçici bir süreliğine mutasyon virüse karşı sınırlı etkili olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN