Atilla davasının tanığı Kormaz'ın anne ve babası hakkında yakalama kararı çıktı

Atilla davasının tanığı Kormaz'ın anne ve babası hakkında yakalama kararı çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Atilla davasında tanıklık yapan eski polis Hüseyin Korkmaz’ın anne ve babası hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

 Korkmaz’ın ifadesinde ‘‘Belgeleri saklaması için anneme verdim” demesi üzerine anne ve babası hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık, kararın ardından adreslerinde bulunamayan anne ve baba ile ilgili yakalama kararı çıkarılması için hakimliğe başvurdu. Nöbetçi hakimlik de Korkmaz'ın anne ve babası hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

BYLOCK KULLANICISI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Korkmaz’ın Türkiye’deki davalarda avukatlığını yapan Ertuğrul Gazi Alperen’in da ‘ByLock’ kullanıcısı olduğunu tespit eden savcılık, Korkmaz’ın Türkiye’den kaçırılmasını da Alperen’in organize ettiğini belirledi.

İngiltere’de yaşadığı düşünülen avukat Alperen hakkında da yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

Korkmaz, ifadesinde, davanın diğer tanığı Rıza Sarraf’ın kilit şüphelisi olduğu 17 Aralık rüşvet soruşturmasıyla ilgili dosyayı ABD’ye kendisinin götürdüğünü, ABD’nin federal polis teşkilatı FBI’dan 50 bin dolar aldığını ve Gülen Cemaati’ne mensup olmadığını söylemişti.

Korkmaz’ın şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğuna ilişkin savcılık bilgileri ortaya çıkmıştı. Adalet Bakanlığı, Korkmaz’ın iadesini talep etmişti.

WASHİNGTON/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN