Avrupa İlaç Ajansı'ndan kritik karar! Moderna'ya onay yok

Avrupa İlaç Ajansı'ndan kritik karar! Moderna'ya onay yok

Avrupa İlaç Ajansı, Moderna tarafından üretilen koronavirüs aşısına onay vermedi. Hollanda İlaç Değerlendirme Kurulu Başkanı Ton de Boer, Moderna'nın aşı konusunda hala cevaplanması gereken çok fazla sorunun olduğunu söyledi.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Moderna tarafından üretilen koronavirüs aşısına onay vermediğini açıkladı.

Hollanda İlaç Değerlendirme Kurulu Başkanı Ton de Boer, Moderna'nın aşı konusunda hala cevaplanması gereken çok fazla sorunun olduğunu söyledi.

"AKSİNİ UMUYORDUK AMA..."

AB üyesi 27 ülkeden temsilcilerin yer aldığı Avrupa İlaç Ajansı İnsani İlaçlar Bilimsel Komitesi (CHMP), dün Moderna aşısının onay talebini görüşmek üzere toplandı.

Uzun süren toplantı sonrası açıklama yapan Hollanda İlaç Değerlendirme Kurulu Başkanı Ton de Boer, Moderna aşısı konusunda beklenen onayın çıkmadığını belirtti.

De Boer "Aksini umuyorduk ama bu tür şeyler de olabiliyor. Bu gecikme, olağandışı değil, aşı onayına ilişkin dikkatli bir sürecin yürütüldüğünün göstergesi" dedi.

"HALA BİRÇOK SORU İŞARETİ VAR"

De Boer şöyle devam etti: "Moderna aşısı hakkında hala birçok soru işareti bulunuyor ve bu sorulara yeterince yanıt verilmeden aşının Avrupa'da piyasaya sürülmesi mümkün olmayacak."

De Boer, Moderna aşısı ile ilgili hangi engellerin bulunduğu ile ilgili sorulara ise cevap vermedi.

YARIN YİNE GÜNDEME GELECEK

EMA, ABD'li ilaç şirketinden gelecek bilgiler doğrultusunda, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının Avrupa'da kullanımına yönelik onay başvurusunu Çarşamba günü yeniden ele alacak.

Avrupa İlaç Ajansı, 21 Aralık'ta Pfizer ile Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in başında bulunduğu BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına onay vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN