Avrupa Mini Futbol Şampiyonası'nda şampiyon Kazakistan

Avrupa Mini Futbol Şampiyonası'nda şampiyon Kazakistan

Kale ve saha boyutları küçültülmüş şekilde sentetik çimde gerçekleştirilen Avrupa Mini Futbol Şampiyonası'nda Kazakistan mutlu sona ulaştı...

Macaristan’da gerçekleşen Avrupa Mini Futbol Şampiyonası’nı Kazakistan kazandı. Finalde Hırvatistan ile karşılaşan Kazak 6’lı 7. defa düzenlenen kupayı penaltılar sonrasında kaldırdı.

Kale ve saha boyutları küçültülmüş şekilde sentetik çimde gerçekleşen karşılaşmalardaysa üçüncülüğü Karadağ‘ı yenen Çek Cumhuriyeti aldı.

ROMANYA'NIN HAKİMİYETİ SONA ERDİ

27 ülkenin katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan finalde iki defa Kazakistan’ın önüne geçti. Fakat bu avantajını koruyamayınca maçın normal süresi 2-2 berabere bitti. Uzatmalarda da skor değişmeyince iki takım kozlarını penaltılarda paylaştı. 6-5 sona eren atışlarda Hırvatlar hata yapınca Avrupa Kupası’nı kaldıran ülke Kazakistan oldu. Kazak takımı böylece mini futbolun favori ülkesi Romanya’nın da hakimiyetine son verdi.

Bir sonraki Avrupa Mini Futbol Şampiyonası Prag’da düzenlenecek. Gelecek sene ise Tunus Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN