Avuç avuç değil, en fazla 15 tane tüketin

Avuç avuç değil, en fazla 15 tane tüketin

Yılbaşı günü sağlıklı bir sofra kurmak ve aşırı yemek istemiyorsanız diyetisyen Olcay Barış’ın önerilerine kulak verin: “Kalorisi düşük hindi eti yiyin. Yanında bol salata olsun. Kuruyemişi abartmayın, 10-15 badem ya da fındık yeterli.”

Yılbaşı günü ana yemekten pilava, salatalardan mezelere, meyvelerden tatlılara kadar gece boyu yiyecekleriniz, hazımsızlık, gaz, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir. İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi’nden uzman diyetisyen Olcay Barış, o gün de güzel bir kahvaltı edilmesini tavsiye ederek “Yılbaşı günü sabahı tam buğday veya çavdar ekmeği, peynir, yumurta, zeytin, yeşilliklerin olduğu bir kahvaltı yapın. Meyve ve kuruyemişlerden oluşan ara öğünlere yer verin. Akşam tüketeceğiniz protein ağırlıklı bir sofradan dolayı öğlen öğününde çorba, sebze, yoğurttan oluşan bir menü ile hafif bir öğün geçirmelisiniz. Bunların yanında bol su içerek metabolizmanızı hızlandırmalısınız” dedi. Akşam yemeğinde az kalorisi olduğundan hindi etinin tercih edilmesini öneren Barış, şöyle devam etti: “C vitamini içeren yeşillikler et-tavuk-balık-hindinin içerisindeki demir emilimini artırıcı özelliktedir. Ayrıca vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak için 8-10 bardak su tüketilmesi gerekir.” Televizyonun karşısında ya da sohbet ederken sürekli yenilen kuruyemişlerin fazlasının vücutta yağlanmaya yol açtığını belirten Barış “10-15 adet badem veya fındık veya 1 avuç ceviz günlük ihtiyacınız için yeterli” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN