Avustralya'da Halep protestosu

Avustralya'da Halep protestosu

Halep'teki katliamlara bir tepki de Avustralya'dan geldi. Melbourne kentinde halk, "Suriye'ye özgürlük", "Utan Rusya, utan İran" sloganlarıyla yürüdü.

Suriye’nin Halep kentinde sivil katliamı Avustralya'nın Melbourne kentinde protesto edildi.

Melbourne kent merkezindeki Victoria Eyalet Parlamentosu önünde yüzlerce Avustralyalı Halep’te sivillere yönelik saldırıları kınamak üzere bir araya geldi. Avustralya Suriye Derneğinin girişimleri sonucunda sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen gösteriye, Avustralyalı Türkler de destek verdi.

Göstericilerden bazıları yaptıkları konuşmalarda, Halep’te sivil halka yaşam hakkı tanımayan Esed rejimi ve destekçilerinden katliamlarına son vermelerini istedi.

Protestocular, "Halep ile birlikteyiz", "Rusya, İran, Hizbullah Halep’ten elini çek" yazılı pankartlar taşırken, "Suriye’ye özgürlük", "Çocukları kurtarın", "Utan Rusya, utan İran" sloganları attı.

MELBOURNE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN