Aydın merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 3 tutuklama

Aydın merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 3 tutuklama

Aydın merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 şüpheliden işlemleri biten 3'ü tutuklandı.

Örgütün "TSK ve emniyet yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden işlemleri tamamlanan 7'si adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 4'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

OPERASYON

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün "TSK ve emniyet yapılanması"na ilişkin Aydın, İzmir, Kütahya, Uşak, Edirne, Antalya, İstanbul, Giresun, Denizli ve Antalya'daki 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkarmış, 24 Şubat'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün "gaybubet" olarak adlandırdığı hücre evlerinin de bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyonda16 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda mahrem imam M.B, Edirne'den yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığındayken yakalanmıştı.

AYDIN/İHA

#

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN