Aylan Frankfurt'ta dev grafitti ile ölümsüzleştirildi

Aylan Frankfurt'ta dev grafitti ile ölümsüzleştirildi

Sığınmacı krizinin minik kurbanı Aylan, Frankfurt'ta devasa bir graffiti ile ölümsüzleştirildi.

Frankfurt'ta 120 metrakarelik bir duvara Justus Becker ile Oğuz Şen'in yaptıkları Suriyeli üç yaşındaki Aylan’ın devasa graffitisinin görüntüleri Almanya'dan tüm dünyaya yayıldı. Alman ressam Justus Becker ile birlikte Aylan’ın graffitisini Frankfurt’taki bu duvara çizme fikrinin nasıl doğduğunu Frankfurt doğumlu 38 yaşındaki ressam Oğuz Şen DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada şöyle anlattı: “Justus yakın arkadaşımdır. Bana geldi ve ‘Frankfurt’ta Avrupa Merkez Bankası’nın karşısındaki duvara o oğlanın (Aylan’ın) resmini boyayalım’ dedi. Düşündüm taşındım, biraz internette araştırdım. Babası ile görüştüm, o oğlunun resminin bu şekilde yapılmasını istiyor mu istemiyor mu onu sordum ve babasının istediğini öğrendim. Babası, bu resmin insanlara ibret olmasını istiyordu.” 
 

AFD'NİN OYUNU ARTTIRMASI BİZİ KAMÇILADI

Daha sonra Frunkfurt’ta yapılan eyalet seçimlerinde sığınmacılar konusundaki aşırı çıkışlarıyla tepki toplayan sağ popülist Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) yüzde 12 dolayında oy alınca, “Şimdi bunlara karşı bu duvar resmini tamamlamak bir yükümlülük oldu” demiş Oğuz Şen ve arkadaşıyla resmi tamamlamaya karar vermişler. Oğuz Şen, Frankfurt’taki Merkez Bankası’nın karşısındaki bu duvarı seçmelerinin de bir tesadüf olmadığını, sığınmacılar kapsamında ölüm ve para konularını işleyerek kamuoyunu daha duyarlı hale getirmeye çalıştıklarının da amaçları arasında olduğunu söylüyor.

16-03/12/aylanimiz-1.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN