Aylan Kurdi davası başladı

Aylan Kurdi davası başladı

Suriyeli Aylan Kurdi bebek, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü mülteci faciasıyla ilgili tutuklanan Suriyeli 2 insan kaçakçısının, 35'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmalarına Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturan Aylan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yargılanacak tutuklu Suriye uyruklu 2 sanık, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Teknedekilerin geçişlerini organize ettikleri iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad, zırhlı tutuklu aracıyla sabah saatlerinde Bitez Mahallesi'ndeki Bodrum Adliyesine götürüldü.

Konuşmadılar

"Göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlarından yargılanacak sanıklar, gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

16-02/11/20160211_2_14214222_5349616

İnfial yaratmıştı

Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan ve içinde 14 kişinin bulunduğu teknenin batması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 2 yaşındaki Aylan Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu.

MUĞLA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN