Biden'dan Senato'ya çağrı: Kabine üyelerinin onaylanmasını geciktirmeyin

Biden'dan Senato'ya çağrı: Kabine üyelerinin onaylanmasını geciktirmeyin

Yeni ABD Başkanı Biden, azil kararı sonrası ABD Senatosu'na çağrı yaparak Trump'ın yargılama sürecinde kabine üyelerinin onaylanması gibi önemli işleri geciktirilmemesini talep etti.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, azil kararı sonrası "Bugün Temsilciler Meclisi üyeleri anayasamızda kendilerine tanınan yetkileri kullandı ve Başkanı sorumlu tutmak için suçlamalar getirdi" açıklaması yaptıç 

Trump'a yöneltilen 'isyana teşvik' suçlamalarına Demokrat ve Cumhuriyetçi her iki partiden de destek verildiğini belirten Biden, sürecin Senato'da devam edeceğini kaydetti. 

ABD SENATOSU'NA SESLENDİ

ABD Senatosu'ndan yargılama sürecinde kabine üyelerinin onaylanması gibi önemli işleri geciktirmemelerini isteyen Biden "Bu ülke aynı zamanda ölümcül bir virüsün ve sarsılmış bir ekonominin pençesinde.

"ACİL İŞLER İLE DE İLGİLENMESİNİ UMUYORUM"

Senato'nun anayasal sorumluluklarını yerine getirirken aynı zamanda İç Güvenlik, Dışişleri, Savunma, Hazine bakanlıkları, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü gibi kilit pozisyonları onaylama, aşı programını ve ekonomiyi raya sokma gibi diğer acil işler ile de ilgilenmesini umuyorum" diye konuştu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN