Baba Le Pen Parti üyeliğine geri dönüyor

Baba Le Pen Parti
 üyeliğine geri dönüyor

Fransa'da mahkeme, Jean-Marie Le Pen'in aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) üyesi olarak kalmasına hükmetti.

Fransa'da Nanterre Mahkemesi, FN'nin Onursal Başkanı Le Pen'in parti üyeliğinin askıya alınması kararını iptal etti.

FN Lideri Marine Le Pen ise mahkemenin kararını temyize götüreceğini açıkladı. 

"Tarihte yalnızca bir ayrıntıdan ibaret"

Baba Le Pen'in İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejiminin kurduğu gaz odalarına ilişkin "Tarihte yalnızca bir ayrıntıdan ibaret" ifadelerini kullanması üzerine parti içinde geçen ay kriz çıkmıştı.

Marine Le Pen’in çağrısı üzerine toplanan parti disiplin kurulu baba Jean-Marie Le Pen'in üyeliğinin askıya alınmasını kararlaştırmıştı.

Karar üzerine de Jean-Marie Le Pen disiplin kurulu kararını yargıya taşıyacağını dile getirmişti. 

Genel kurul karar verecek

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Le Pen'in onursal başkanlığının elinden alınıp alınmayacağına da üç ay içerisinde yapılabilecek bir genel kurul toplantısında karar verilebileceği bildirilmişti. Marine Le Pen ise yaptığı açıklamada, babasının bundan sonra parti adına konuşmasını istemediğini söylemişti.

Jean-Marie Le Pen son olarak, partisi tarafından ülkenin ulusal kahramanı Jeanne d'Arc’ı anma günü dolayısıyla 1 Mayıs'ta düzenlenen etkinliğe davetli olmamasına rağmen katılmış, etkinlikte kızı konuşma yaparken sahneye çıkarak kısa bir süre partilileri selamlamıştı.

PARİS/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN